Forum Sport niet voorbij RKDEO

Trainer Bas Steffens ziet de bekerwedstrijden als onderdeel van de voorbereiding op de competitie.

Oefenwedstrijden met een officieel tintje. Vandaag opnieuw een tweedeklasser als tegenstander. RKDEO uit Nootdorp, uitkomend in de 2e klasse zaterdag. Nadat vorige week enigszins teleurstellend 1-1 werd gespeeld tegen Hillegersberg uit was de vraag of Forum Sport al wat meer herkenbaar en doeltreffender zou zijn in het thuisduel tegen RKDEO.

De 1e helft was veelbelovend. Het elftal stond goed, de vaste spelpatronen in de opbouw kwamen er beter uit dan de vorige wedstrijden en er werd in een hoger tempo gespeeld. Hogere balsnelheid en ook veel druk naar voren. Forum Sport was de bovenliggende partij en het was wachten op doelpunten. Van de vele mogelijkheden werd er slechts 1 benut. De mee opgekomen centrale verdediger Jacco Scholten schoot in de 16e minuut vanaf rechts, op de rand van de 16 meter, hard met links binnen. Keeper Huub Koning van RKDEO was kansloos. Het wachten was op meer doelpunten. Maar net als vorige week was Forum Sport niet efficiĆ«nt in het benutten van de kansen. Het bleef tot de rust 1-0.

Na de rust een goed begin van Forum Sport. Al na 60 seconden de 2-0. Een subtiel hakje van Haitam el Marid bracht Sven Koppenol in een goede schietpositie. De 2-0 was een feit. De aanwezige toeschouwers hadden sterk het gevoel dat Forum Sport de score zou opvoeren. RKDEO dacht daar anders over en scoorde al 2 minuten de 2-1 door een mooi schot van Jazz Vermeer. Nadat Olaf Kramer Forum Sport keeper Petter van Pruijssen al een keer uittestte was het vanaf de 60e minuut een gelijk opgaande wedstrijd geworden. Trainer Bas Steffens bracht 5 nieuwe spelers in en dat had helaas niet het gewenste resultaat. Forum Sport speelde onsamenhangend en als er dan een speler doorbrak, dan was de aansluiting niet voldoende. Ook de lange bal werd steeds meer gebruikt, meestal een teken van onmacht. Een foute actie in de 16 meter van Forum Sport gaf RKDEO de kans in de 82e minuut vanaf 11 meter te scoren. Invaller Tommy Simonis schoot keihard binnen:2-2.

Dit was ook de eindstand. Voor Forum Sport hoog tijd de komende weken de puntjes op de i te zetten.