Forum Sport laat de punten aan VUC

Het was behoorlijk druk op Sportpark ‘t Loo in Voorburg. De derby tussen Forum Sport en VUC is ook niet zomaar een wedstrijd. Veel bekende gezichten aan beide kanten, binnen en buiten het veld. Forum Sport was na de overwinning vorige week op Die Haghe positief gestemd terwijl VUC er alles aan wilde doen om van de hatelijke nul af te komen.

Bij Forum Sport toch wat wijzigingen in de opstelling. Verrassend na de driepunter van vorige week. Trainer Bas Steffens koos voor Jordy de Wit in het centrum van de verdediging en Justin Van Otterloo startte als middenvelder ook in de basis. Gijs Hebing en Pjer Bom startten op de bank.

Het werd een spectaculaire wedstrijd met goed voetbal aan beide kanten. Forum Sport startte sterk en kreeg via Luuk Goedbloed een prima kans om op 1-0 te komen. De kopbal van Luuk was echter recht op VUC-doelman Nick Hasper die deze wedstrijd prima speelde en uitgroeide tot een van de uitblinkers. Na deze kans nog meer mogelijkheden voor Forum Sport, maar geen doelpunt. En het is een voetbalwet dat als je zelf niet scoort de tegenstander dat wel doet.

In de 18e minuut werd VUC-linkerspits Djaimaro Rigters goed aangespeeld. Op de rand van de 16 meter kapte hij zijn tegenspeler uit en haalde hard uit. De bal verdween in de verre hoek buiten bereik van Forum Sport doelman Petter van Pruijssen:0-1 Lang kon VUC niet genieten van deze voorsprong want vier minuten later, in de 22e minuut, draaide Haitam el Marid met een sublieme beweging weg van zijn verdediger en speelde breed op de opkomende Hayden Bergen. Hayden schoot beheerst binnen: 1-1. Tien minuten later een levensgrote kans voor VUC. Een strakke voorzet van links werd bijna binnengegleden door Jessy Nauman. Net niet. Ruststand: 1-1.

In de tweede helft opnieuw prima voetbal van beide kanten. Hoog tempo, mooie combinaties en kansen aan beide kanten. Meest opvallende actie aan Forum Sport kant een solo van Hayden Bergen die aan de rechterkant op snelheid opstoomde naar voren, drie spelers passeerde en de bal daarna goed voortrok maar net geen medespeler bereikte. Jammer dat deze uitstekende aanval niet werd bekroond met een doelpunt. Vier wissels aan Forum Sport kant en een wedstrijd die door beide elftallen in winst wilde worden omgezet.

In de 78e minuut succes voor de ingevallen Marc du Chatinier. De KNVB-assistent scheidsrechter had van zo’n 50 meter gezien dat de bal een paar centimeter over de achterlijn was gegaan. En dus ging dit Forum Sport feestje niet door. Een paar minuten later wel succes bij VUC. Niet overtuigend verdedigen aan de linkerkant met overtreding die door scheidsrechter Giovanni Verhoeve werd weggewuifd en VUC kwam via een lob van Jessy Naumann op 1-2.

Forum Sport probeerde in de laatste minuten nog van alles, zelfs met doelman Petter van Pruijssen in de 16 meter van VUC maar het lukte niet te scoren. Wellicht zou een gelijkspel het meest de verhouding weergeven maar er stond aan het einde van de sportieve wedstrijd 1-2 op het scorebord.

Volgende week speelt Forum Sport uit bij Valken 68 en speelt VUC, de ploeg van trainer Rob de Lange,  thuis tegen Honselersdijk.

Redactie en foto’s: Jean Nederlof