Forum Sport bekert verder na strafschoppenreeks tegen Nootdorp

Na de ruime 5-0 overwinning in de competitie vorige week troffen beide clubs elkaar vandaag weer. Nu voor de KNVB beker. Groot verschil met vorige week was de opstelling aan Nootdorp zijde waar 3 spelers weer terug waren na een schorsing. Dit zou de wedstrijd spannender maken al leek dat in het begin niet zo.

Forum Sport begon heel sterk aan de wedstrijd en stond na 10 minuten al met 2-0 voor. Eerst was het Martijn Brummer die in de 5e minuut namens Forum Sport kon binnenkoppen nadat een hard schot van Jacco Scholten via de lat terugkwam in het veld. Een paar minuten later schoot Pjer Bom de 2-0 achter doelman Casper Catsburg. En Forum Sport kreeg nog een paar grote kansen op 3-0 voordat Nootdorp wat kon terugdoen. Eerst moest doelman Bas Tanis handelend optreden bij een afstandsschot van Nootdorp en vlak daarna in de 23e minuut haalde Kai Vols een bal van de doellijn. In de 24e minuut kwam Nootdorp op 2-1 door een doelpunt van Joshua Steenvoorden. Een hoge voorzet van de rechterkant werd door de wind gepakt waardoor doelman Tanis, die toch vrij lang is, wat centimeters te kort kwam om de bal te plukken.

Na rust was Nootdorp wat sterker dan Forum Sport. De Voorburgers speelden wat minder geconcentreerd en dat resulteerde in veel misverstanden en slordige passes. Ook twee blessures. Martijn Brummer en Giovanni Qureshi moesten beiden de wedstrijd staken door een hamstringblessure. Gijs Hebing en Emmanuel Addal waren hun vervangers. Nootdorp kwam in de 64e minuut op 2-2, opnieuw door Joshua Steenvoorden die een terugkaatsende bal hard in de verre hoek schoot. Beide ploegen speelden voor de winst maar de vele kansen heen en weer werden niet benut. In de 83e minuut was Edoardo Saurwalt wel heel dicht bij een doelpunt. Zijn schot kwam via de paal terug in het veld waarop hij opnieuw kon aanleggen. Maar doelman Casper Catsburg stond op de juiste plek. Het bleef dus 2-2. Maar bij bekerwedstrijden in de knock-out fase moet er een winnaar zijn. Penalty’s moesten de beslissing brengen.

Zowel Forum Sport als Nootdorp schoten de penalty’s goed binnen. Pas de 8e strafschop van Nootdorp werd door doelman Bas Tanis gestopt. Justin van Otterloo wist de 8e strafschop van Forum Sport onder luid gejuich van de Forum Sport aanhang binnen te schieten. Forum Sport bekert verder.

De eerstkomende competitieronde is op 4 maart. Forum Sport speelt thuis tegen UVS en Nootdorp gaat op bezoek bij Honselersdijk.

Redactie: Jean Nederlof
Foto’s: Martin van Oostveen