FC Zoetermeer Voetbal Academy een feit

22 januari 2023 gaat de boeken in als de officiële start van de FC Zoetermeer Voetbal Academy. 

Onder leiding van Robbert Versteegh samen met zijn assistenten Reno Smulders en Sorush Amini ging de Voetbal Academy vandaag van start.  Rond 9.45 uur kwamen ruim 20 spelers zich melden in de kantine van FC Zoetermeer waar ze allemaal een spiksplinternieuw opvallend tenue en regenjack uitgereikt kregen. Het mooie felblauwe tenue is mede mogelijk is gemaakt door De Boer Maatwerk in Keukens.

Het was een mooi begin van een cyclus van 8 intensieve trainingen die gestart werd met een toespraak door Robbert in de middencirkel waarna de trainging werd aangevangen. In drie verschillende groepen werd na de warming-up de training voortgezet. De drie trainers hadden allen een eigen speciale trainingsvorm uitgezet en de groepen rouleerden zodat ze alle spelers een keer voorbij zagen komen. Daarna werden de spelers opnieuw ingedeeld in twee groepen voor nog meer oefeningen.

Het motto van de Voetbal Academy is groei en succes door spelbeleving waarbij het individuele talent centraal staat. Hierdoor kan iedere speler of speelster op zijn eigen niveau aan zijn of haar talent werken.

Na een uur en 15 minuten kwam de 1e trainingssessie ten einde en mochten alle deelnemers het door de Voetbal Academy beschikbaar gestelde fruit pakken en meenemen, want gezond eten hoort ook bij talentontwikkeling!

Na de training gingen Robbert en zijn staf nog even zitten om het niveau te evalueren zodat volgende week zondag de trainingen nog beter afgestemd kunnen worden op de verschillende deelnemers.

De eerste dag was een groot succes en we kijken uit naar de sessies die nog komen gaan! Is je interesse gewekt en wil je meer weten over de Voetbal Academy, neem dan een kijkje op de website van FC Zoetermeer.

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten