FC Zoetermeer beloften winnen Delftse beloften competitie

Dinsdagavond 4 juni stonden de Beloften van FC Zoetermeer o.l.v trainers Dylan van Wageningen en Martijn de Zoete om 20.15 uur klaar voor de finale die gespeeld ging worden tegen de Beloften van Concordia in de door DSW – RODI Media mede mogelijk gemaakte Delftse Beloften Competitie.

De finale werd gespeeld op neutraal terrein, bij Oliveo, onder leiding van een neutraal arbitraal kwartet. Vanaf het fluitsignaal zagen de vele toeschouwers een FC Zoetermeer dat veelvuldig aan de bal was en deze lang in de ploeg kon houden. Zodra het gevaarlijk dreigde te worden trok Concordia vaak op grove wijze aan de noodrem waarbij de scheidsrechter veel toeliet.  Dit werd in de 2e helft een stuk minder omdat de scheidsrechter er veel korter op zat. 

In de eerste helft waren er geen 100% uitgespeelde kansen. Concordia loerde een beetje op de counter maar de Zoetermeerse verdediging stond goed met een uitblinkende doelman Nordin Ypeij als sluitstuk. Een bal op de paal was eigenlijk de enige kans waarmee Concordia gevaarlijk werd in de gehele wedstrijd.

Na de rust ging FC Zoetermeer tactisch iets anders spelen en kwamen er wat meer mogelijkheden maar gescoord werd er door beide teams niet en zo moesten penalty’s uiteindelijk bepalen wie de winnaar zou worden van deze finale van de Delftse Beloften competitie. Net als tijdens de wedstrijd was ook FC Zoetermeer de bovenliggende partij met het nemen en stoppen van de penalty’s. Na afloop mocht aanvoerder Djamil El Messaoudi uit handen van Voorzitter Guus Heemskerk de wisselbokaal, de kampioensschaal en een net met ballen in ontvangst nemen. Alle FC Zoetermeer spelers kregen uit handen van de organisatie ook nog een mooie bos bloemen.

FC Zoetermeer heeft zich alweer ingeschreven voor de 2024-2025 editie van deze competitie.

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten