FC Westland verliest kampioenskraker tegen ZVG Cagemax

De zaalvoetballers van FC Westland traden afgelopen vrijdag aan in een volgepakte sporthal Oosterbliek aan tegen concurrent ZVG Cagemax. Inzet van deze wedstrijd is het kampioenschap in de Eerste Divisie B . De ploeg uit Gorinchem stond voor aanvang 1 punt voor op de Westlandse ploeg, welke dit seizoen alles wist te winnen buiten de heenwedstrijd tegen ZVG welke met 3-6 werd verloren. De kampioenschapsdroom spatte voor FCW echter uiteen, aangezien het niet was opgewassen tegen het zakelijke en professionele karakter van ZVG Cagemax. Na een 3-1 ruststand wist ZVG de wedstrijd met een geflatteerde 5-1 te winnen.

FC Westland kwam in de beginfase niet in de wedstrijd, wat resulteerde in de 1-0 voorsprong voor ZVG. In de fase die volgde kregen beide ploegen kansen maar was het Rafik El Osrouti die de Westlandse ploeg op gelijke hoogte wist te zetten. Toch wist de thuisploeg nog een extra versnelling te vinden en kwam ZVG in de laatste minuten voor rust op een 3-1 voorsprong, mede door een 10-meter trap na een 6e overtreding. Na rust kwam het voetballende vermogen van FC Westland steeds meer naar boven, maar ZVG Cagemax schakelde gedisciplineerd en goed om. Daarnaast, wanneer FC Westland tot grote kansen kwam, voorkwam de zeer sterke keepende Cagemax Sluitpost Dustin van Bezooijen enkele zekere treffers. 2 minuten voor tijd viel de beslissing in de wedstrijd na alles-of-niets voetbal van FCW. Helaas leidde deze 4-1 ook tot het gooien van flesjes op het veld door de fans van Cagemax. Het teruggooien van deze flesjes het publiek in door 2 gefrustreerde FC Westland spelers zorgde  voor en een opstootje tussen spelers en deze ‘zogenoemde’ fans. Na een korte afkoelperiode werd deze wedstrijd gelukkig uitgespeeld zonder Mounir Faloun & Aimen Said die verplicht in de kleedkamer achter moesten blijven na hun rol in het opstootje. Ook trainer James Dhanai kon hen vergezellen vanwege zijn te hevige protesten omtrent het wegsturen van de 2 door het arbitrale trio. ZVG wist in de slotminuut de eindstand nog op 5-1 te bepalen.

FC Westland zal deze teleurstelling te boven moeten komen, bij zichzelf te raden moeten gaan,  en zich op een positievere manier richten op de laatste 3 wedstrijden van de competitie. Waar ZVG Cagemax met 5 punten voorsprong de champagne koud mag gaan zetten, en zich op mag gaan maken voor de Eredivisie, zal FC Westland zich via de nacompetitie moeten plaatsen voor de hoogste divisie van het Nederlandse zaalvoetbal. Op vrijdag 12 april treed FC Westland weer thuis aan tegen OACN Boys uit Spijkenisse. De aftrap vindt plaats om 21:30 in sporthal Hoge Veld.

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten