FC Westland onderuit bij koploper

De zaalvoetballers van FC Westland wisten in de uitwedstrijd tegen Scagha ’66 de overwinning tegen Futsal Rotterdam geen vervolg te geven. De ploeg uit Schagen die als koploper de winterstop in gaat had letterlijk ‘het geluk van de kampioen’, misschien te vroeg om te zeggen, maar met 3 klutsgoals en 2 eigen doelpunten van Westlandse kant, zat het Scagha ’66 in de 7-3 zeker niet tegen.

De Westlanders reisden af met een kleine delegatie en had maar 2 veldspelers als wissel. De ploeg kwam wel op een 0-1 voorsprong door middel van een doelpunt van James Dhanai na een snelle combinatie met Mo Maatoug. Scagha ’66 kwam op gelijke hoogte nadat James Dhanai de bal van de lijn hield maar deze tegen doelman Barry Botman aanschoot en zo toch over de lijn verdween. De ploeg uit Schagen liep uit naar 3-1 met opnieuw 2 goals na een scrimmage voor de goal. Karam Boukhari wist voor FCW de ruststand op 3-2 te bepalen nadat keeper aan Westlandse kant Barry Botman meerdere malen erger had voorkomen. In de tweede helft kwam Scagha uit een rebound op 4-2 voorsprong. Na een rode kaart aan Schaagse kant, en daardoor 2 minuten een man-meer-situatie voor FCW, wisten de Westlanders de aansluitingstreffer te scoren via Mo Mouchih. Zoals al meerdere malen dit seizoen valt het vervolgens niet de Westlandse kant op maar wist Scagha ’66 uit te lopen naar 6-3. Nick Verblauw wist uiteindelijk voor Scagha ’66 zijn hattrick te volmaken met een wonderschone volley in de kruising en de eindstand op 7-3 te bepalen. Voor FC Westland wordt de tweede seizoenshelft het doel om lijfsbehoud in de eerste divisie zaalvoetbal af te dwingen. Met nog veel thuiswedstrijden en minder verre uitwedstrijden blijft er een hoop vertrouwen in een goede afloop. Eerstvolgende thuiswedstrijd voor FC Westland wordt de 1/8e finale in de landelijke beker tegen VNS United. De wedstrijd vangt aan om 21:30 in de nieuwe thuisbasis van FC Westland Sporthal Hoge Veld in Wateringse Veld.