FC Westland bekert door na spectaculaire overwinning op ZVG/Cagemax

De zaalvoetballers van FC Westland hebben afgelopen vrijdag een zeer knappe 6-4 overwinning geboekt op ZVG/Cagemax. De tegenstander uit Gorinchem richt zich dit seizoen op promotie naar de Eredivisie. Zij keken dan ook vol vertrouwen tegemoet naar de wedstrijd in de Nationale KNVB beker tegen de promovendus in de Eerste Divisie FC Westland.

In de beginfase van de eerste helft hadden de Westlanders in de Verburchhal het lastig tegen ZVG. Dit resulteerde in een hoop goede kansen voor de ploeg uit Gorinchem, echter wist keeper Barry Botman zijn goal de eerste helft op knappe wijze schoon te houden. Nieuwkomer aan Westlandse kant Faical Amheye was meteen goud waard voor de ploeg van coach James Dhanai en bepaalde de ruststand op 1-0. In de tweede helft ontstond een spektakel in de Verbuchhal in Poeldijk. Beide ploegen zetten hoog druk waardoor individuele klasse de overhand kreeg. FC Westland was daarin ZVG de baas en liep uit met diverse fraaie treffers naar een 4-1 voorsprong. De ploeg uit Gorinchem besloot hierop om Powerplay te gaan spelen, oftewel door met een meespelende keeper te spelen en zo een overtal te creëren. Na de 4-2 van de Gorinchemmers, wist Faical Amheye te profiteren van het lege doel en de 5-2 te noteren. Met nog 4 minuten op de klok leek de wedstrijd gespeeld, echter leerde FC Westland gelijk weer dat een wedstrijd met de regels die op het landelijk niveau gehanteerd worden, de internationale FiFa regels, er tot het eindsignaal nog van alles mogelijk is. Want 2 tien meter trappen, gegeven na elke overtreding na de 5e overtreding van de Westlanders, brachten ZVG/Cagemax terug op 5-4 met nog 40 seconden op de klok. Na een scrimmage na een scheidsrechtersbal wist Melvin Vissers in de slotseconde de eindstand op 6-4 te bepalen. Melvin Vissers was driemaal trefzeker, Faical Amheye volgde zijn voorbeeld tweemaal en Yassin Irzi maakte de 6 vol. FC Westland bekert op deze manier verder in de Nationale Beker, in de volgende ronde zou ook zo maar een Eredivisie ploeg geloot kunnen worden.

Komende vrijdag 9 september opent FC Westland de competitie. Tegen Os Lusitanos uit Amsterdam wordt er om  21:30 afgetrapt in de Verburchhal in Poeldijk.