FC Boshuizen oefent tegen vv Zwaluwen Vlaardingen

Op zaterdag 11 december trapte FC Boshuizen om 12.30 uur af tegen de vv Zwaluwen Vlaardingen, de nummer 4 van de hoofdklasse A van de zaterdagcompetitie. Op een zwaar te bespelen grasmat startten beide formaties, niet geheel op volle sterkte, aan deze nuttige oefenpartij. De eerste 7 minuten werden de Leidenaren op eigen helft vastgezet. Met doelman Mohammed Ziaouia en centrumverdediger Omar Hamdi, organisator aan het hoofd van de verdediging, was het Boshuizen, die de eerste stormaanval perfect opving. De eerste keer dat Boshuizen in de buurt kwam van het vijandelijke strafschopgebied was in de 8e minuut. Een overtreding tegen centrale spits Joshua Steenvoorden leverde een directe vrije trap op. Edin Bibuljica schoot deze vrije trap hoog in de korte bovenhoek, onhoudbaar in, en zette Boshuizen op een 1-0 voorsprong. Hiermee gaven de Leidenaren hun visitekaartje af. De resterende tijd in de eerste periode hield Boshuizen voetballend prima stand. Voorin was het Joshua Steenvoorden die balvast was en zich steeds aanspeelbaar aanbood en vervolgens de bal goed aan de opkomende medespelers kaatste of de vleugelspitsen aan he werk zette. Doelman Ziaouia onderscheidde zich in de 34 minuut door een strafschop te stoppen. Hij ronselde de bal uit de voor hem rechter beneden hoek.

Sterker Zwaluwen

De 2e helft was het voetbal van v.v. Zwaluwen verzorgder en waren de doelrijpe kansen voor hen. Boshuizen kroop regelmatig door het oog van de naald. De reservedoelman van Boshuizen in de 2e helft had in de 50e minuut de lat aan zijn zijde. Ook verdedigend had hij het zwaar doordat de bal  niet resoluut werd weggewerkt. Vele onnodige balsituaties voor het doel. Zwaluwen kwam in de 65e minuut langszij, nadat zij een viertal open kansen om zeep hadden geholpen. Boshuizen moest het deze helft hoofdzakelijk van hun counters hebben. Een van deze counters had in de 75e minuut succes. Een mooie assist van Joshua Steenvoorden kwam bij Mohammed Mouchih, die de stand op 2-1 bracht. Het venijn zat deze wedstrijd in de staart. Met nog 8 minuten te spelen bogen de Vlaardingers de achterstand van 2-1 om in een winst van 2-3. Deze omslag was zonder meer te wijten aan een stuk concentratie, waardoor balverlies ontstond en te veel geklungeld werd met de bal in het eigen 16 metergebied.

Ondanks deze nederlaag was het een nuttige en leerzame partij voetbal tegen een goed spelend Zwaluwen.

Redactie en foto’s: Coos Hübscher