Erasmus pakt 2e periode na 1-4 zege bij BMT

Er stond wat op het spel op 2e paas dag aan de Melis Stokelaan beide ploegen konden bij winst de periode pakken. Voor 250 toeschouwers keken wij naar een aantrekkelijk duel. Bij BMT werd er voor aanvang duel 1 minuut stilte in acht genomen voor de veel te vroeg overleden BMT jeugd trainer Salem Baygul, de thuis club speelde ook met rouwbanden om.

Wedstrijd verloop
Erasmus was de eerste ploeg met aanvallende bedoelingenm maar grote kansen kwamen er niet uit voort. BMT kreeg bij een onreglementair gestopte aanval een penalty die door Furkan Eren te zacht werd ingechoten en Erasmus keeper Tim Geurse redde bekwaam. In deze 1e helft kreeg BMT dotten van kansen voor open doel maar werden de kansen domweg verprutst. En de oude voetbalwet ging op dat als je zelf niet scoort, de tegenstander dat doet. De eerste echte kans die Erasmus kreeg was meteen raak. Een mooi schot van Erasmus spits Abbas Saleem was de keeper van BMT te machtig. 0 – 1 was een feit en dit was ook de ruststand waar een 3–1 voor BMT de verhouding op het veld beter had weergegeven.

Tweede helft
De bedoelingen van BMT waren duidelijk het verloren terrein van voor de rust zien te veroveren. Vrij snel krijgt BMT een tweede kans een pingel te verzilveren en deze penalty was wel raak door Sahin KalKalkanoglu 1 – 1. Het werd steeds drukker met publiek op het BMT complex en we zagen van beide kanten een sportieve strijd ontstaan. De KNVB – scheidsrechter Guus van Ekelenburg uit Leiden was goed op dreef en ervaren genoeg om alles binnen de perken en op juiste wijze af te handelen. Na rust werd het pas een echtte wedstrijd die op het scherpst van de snede werd gespeeld. De volgende kans voor BMT bood zich aan maar het schot spatte uiteein op de lat van Erasmus keeper Tim Geurse. De thuis ploeg voerde de druk steeds verder op maar was in de afronding niet effectief genoeg om het Erasmus lastig te maken.

Erasmus kwam er in die fase er niet of nauwelijks uit maar bleef in de wedstrijd doordat BMT de kansen miste. Uit een van de schaarse counters liet de ploeg van Patrick Vink zien het scoren niet verleerd te zijn toen een mooie aanval onreglementair werd gestopt en de derde pingel, van deze middag een feit was. Jabrane El Youssefi schoot de bal feilloos in en de wedstrijd stond op zijn kop. Toen niet veel later Erasmus aanvaller Stefan de Roode uithaalde was de 1-3 een feit.

BMT kon het conditioneel niet meer bolwerken na deze 1 – 3 en het duel was beslist. Het snelle omschakelen van Erasmus was voor BMT te machtig.

In de slotfase begon Erasmus al met het vieren van een feestje.!!!
Invaller Giovanni van Spronsen had het slot akkoord voor Erasmus op zijn schoen en schoot de vierde goal voor Erasmus tegen de touwen 1 – 4 en kon Erasmus de wedstrijd rustig uitspelen. Een knappe overwinning voor Erasmus en uiteindelijk dik verdiend ook. Voor BMT bleek dat twee wedstrijden in een Paasweekend ietsje teveel van het goede was geweest maar de ploeg toonde zich na afloop een sportief verliezer.

KNVB – scheidsrechter Guus van Ekelenburg uit Leiden verdiende een compliment, het bestuur van BMT gaf na afloop volmondig toe wij hebben zeker niet verloren door deze scheidsrechter. Onze jongens waren zo wel voor en zeker ook na de rust veel minder effectief dan in vorige duels. En de heer van Ekelenburg gaf geen kaart teveel al moest hij wel 7 keer de gele kleur tonen.

Zonder te overdrijven hield hij de wedstrijd stevig in handen,gaf de ruimte om het spel te laten lopen waar nodig en greep op tijd in als deze wedstrijd er om vroeg. Dat was de gehele tweede helft het geval. Mooi dat de KNVB een sterke persoonlijkheid op bovenstaand duel heeft aangesteld.

Redactie en foto`s Peter Grootscholten
Foto feestend Erasmus is van Erasmus

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten