Eindelijk de eerste winst voor Te Werve

“CVV Berkel met 1-0 verslagen”

Nico Mos

De eerste drie wedstrijden van dit nieuwe seizoen verloor Te Werve steeds nipt en ongelukkig. De kentering was afgelopen zaterdag. CVV Berkel werd met 1-0 naar huis gestuurd, waar een grotere overwinning tot de mogelijkheden behoorde. Maar de vreugde van de eerste (minimale) winst toverde wel een glimlach op het gezicht van Te Werve trainer Huib van Oostrom Soede.

Rijswijk – De thuisclub begon  voortvarend aan de wedstrijd dat in de openingsfase twee vrije trappen en één hoekschop opleverde. De bedoelingen waren duidelijk,  Berkel niet in hun spel laten komen. Te Werve had dan weliswaar een optisch veldoverwicht, de passing was onnauwkeurig waardoor ze zelf Berkel enigszins terug in de wedstrijd brachten zonder overigens dat Berkel gevaarlijk werd. Na een dik kwartier kwam Te Werve goed door de laatste linie van Berkel, maar Samuel Mattheus schoot ruim naast de paal. In de tegenaanval stond plotseling Alex de Ronde van Berkel geheel vrij, maar zijn voorzet zag hij worden overgekopt. Nadat eerst een schot van Te Werve speler Mohammed el Boubsi werd geblokt, was het een paar minuten later wel raak. Rechtsback Laughter Oti-Bunsu stoomde op rechts naar voren en liet een puntgave voorzet los. Bij de tweede paal kon Brahim Saidi vrij inkoppen (1-0). Berkel stelde er nog voor rust twee hoekschoppen tegenover, maar die brachten geen gevaar.

Dreigender

Na de thee waren de gasten uit Berkel een stuk dreigender en verschenen steeds in het strafschopgebied van Te Werve. Na 6 minuten in de 2e helft kwam Roy Visser alleen voor de keeper, maar hij schoot zwak naast, niet eens tussen de palen. Daarna een handvol hoekschoppen op rij van Berkel, maar de Te Werve verdediging gaf geen krimp. Sterker, er werd ook zelf aan aanvallen gedacht. Maar Schwendel Cijntje aan de ene kant en Samuel Matheus aan de andere kant dreven hun acties te ver door. Hierdoor gingen er weer kansen verloren. Na rust bracht Te Werve sowieso te weinig. Ze had nooit de tweede bal waardoor druk op het Berkel doel zo goed als uit bleef. Maar aangezien ook Berkel in feite aanvallend geen vuist kon maken kon Te Werve uiteindelijk vrij eenvoudig de eerste drie punten over de streep trekken. Scheidsrechter Pieterman leidde de wedstrijd soeverein.

‘Hatelijke nul’

Na afloop was Te Werve trainer duidelijk: “We zijn eindelijk van die hatelijke nul af. Het probleem is altijd bij ons het scoren. We hebben iedere wedstrijd zoveel kansen, maar scoren ho maar. Zelfs als we alleen op de keeper afgaan. We hebben elke week een optisch veldoverwicht, maar doen daar (te) weinig mee. Ik heb twee prima buitenspelers, maar ze voeren hun acties te ver door. Waar het mij om gaat dat je moet proberen rendement uit je acties te halen. Moet wel zeggen dat ze tegen Berkel heel hard hebben gewerkt en verdedigend stond het prima. In het veld liepen ze wel een stapje harder voor elkaar. Achterin moest het zakelijker zijn en die opdracht hebben ze uitgevoerd. Ben wel blij met de perfect voorzet van Laughter Oti- Bunsu, want daar wordt uiteindelijk de winnende treffer uit gescoord. Het frivole mag bij ons wel wat minder. Ik hamer ook steeds op dat we meer zakelijker moeten voetballen. Maar goed de eerste drie punten zijn eindelijk binnen”, aldus een tevreden Te Werve trainer.