Effectief Lyra neemt drie punten mee naar De Lier

Het was DSVP dat in de 6e minuut de éérste van de vele mogelijkheden kreeg. Door een foutieve pas op het middenveld kreeg Dylan de Haan de bal in de voeten en kon vrij oplopen naar de laatste man van LYRA. Maar door de bal te ver voor hem uit te spelen kon deze alsnog, door LYRA, gecorrigeerd worden. Een paar minuten later gebeurde hetzelfde maar nu was het Joey Zonneveld die dit overkwam.

In de 14e minuut zorgde Thom Kuyvenhoven voor het eerste gevaar voor LYRA. Gelukkig werd zijn schot geblokt en kwam in handen van keeper Dave Hes.

Aan de andere kant was het keeper Kenny Lipman die erger voorkwam bij een vrije trap van Hozan Hussaini. Die een paar minuten later een te zachte terugspeelbal gaf, waar, door goed ingrijpen van de achterhoede, LYRA geen gebruik van kon maken.

Na een goed half uur bracht Joey Zonneveld een goede kans om zeep. In plaats van direct te schieten treuzelde hij net even te lang en werd hem deze kans ontnomen. Toch was het LYRA die kon scoren. Bij een onoplettendheid kon Marc den Toom de bal net voor de achterlijn terugspelen op Thom Kuyvenhoven die met een strak schot de 0-1 aan tekende.

DSVP bleef maar mogelijkheden krijgen die het niet benutte. Het was Dylan de Haan die twee keer voor keeper Kenny Lipman faalde. Vlak voor de rust scoorde LYRA nog een keer, maar dit doelpunt ging niet door wegens buitenspel. Rust 0-1. De tweede helft begon DSVP fel. Een keer te fel volgens scheidsrechter Niels van de Wetering, (die een uitstekende wedstrijd floot), wat Matthijs van Horsen een gele kaart opleverde.

Diezelfde speler zorgde in de 54e minuut voor de gelijkmaker. Uit een corner van Yasien Abdelaal kopte hij laag bij de grond toch de gelijkmaker binnen, 1-1.

Een paar minuten later blokte Rick Groen een schot van Marc de Hoed, wat dus geen doelpunt opleverde. Bijna was het 2-1. Een voorzet van Dylan de Haan werd door Dennis Veldkamp bijna in zijn eigen doel gewerkt, maar keeper Kenny Lipman redde. Het spel speelde zich daarna voor het merendeel op de helft van Lyra af, DSVP dat de opstelling veranderde verhoogde de druk, het was LYRA dat daardoor loerde op de counter.

Uit een van deze counters wist LYRA te scoren. Het was Jari van Dijk, die via een mooie lob over de ver voor zijn doel staande keeper Dave Hes, de bal in de verre hoek deed belanden. 1-2.

Om het tij te keren ging DSVP veel wisselen en daardoor kon Bas Takes zijn debuut maken. Weer was LYRA gevaarlijk uit een counter, maar een schot van Thom Kuyvenhoven werd door Dave Hes goed gepakt.

DSVP ging nu va bank spelen, wat enkele mogelijkheden opleverde. Het dichtst was invaller Luuk Marskamp bij de gelijkmaker, maar zijn kopbal werd net onder de lat overgetikt door de uitstekende keepende Kenny Lipman.

DSVP ging hoog en diep spelen om zo te kijken of de bal een keer goed kon vallen, maar de meeste ballen kwamen in de handen van keeper Kenny Lipman terecht. Na 95 minuten was het scheidsrechter van de Wetering die voor het einde blies en zo won de meest effectieve ploeg deze wedstrijd. 1-2.

De winnaar van het minutenspel was Rob Houwenhoven hij voorspelde dat DSVP in de 54minuut zou scoren en daarmee was hij de enige winnaar afgelopen zaterdag.
DSVP speelde in de volgende opstelling: Dave Hes, Remco Pruijsers, Edo van Rheenen, Matthijs van Horssen (Rutger Zeelenberg), Rick Groen (Bryce van der Harst), Hozan Hussaini, Yasien Abdelaal (Luuk Marskamp), Bas van der Meide, Dylan de Haan, Joey Zonneveld (Bas Takes) en Rowdi Nobbe.

DSVP speelt volgende week in en tegen Monster. Altijd een tegenstander waar DSVP spannende wedstrijden tegen speelt. Dus kijken we daar naar uit.

Redactie: HEBRI
Foto’s: Lenie Kaptein