Eerste remise Wippolder. Nootdorp schiet niet veel op met een punt

Op deze druilerige zaterdagmiddag 1 april moest Nootdorp  volle bak gaan voor drie punten om weg te komen uit de onderste regionen, ging Wippolder vrij uit op zoek aansluiting bij de top 3 maar werd het uiteindelijk een deling van de punten. Wippolder boekte hiermee voor het een dit seizoen een remise , een bijzonder moment voor de blauw witte waarbij het geregeld alles of niets is. Nootdorp zag veel concurrenten wel winnen en was daarom achteraf niet geheel content.

Vanaf de aftrap lieten beide ploegen zien vooruit te willen trekken. Dit leverde direct kansen op voor Dijksman alleen op keeper de Leeuw en Nootdorp met een schot op de paal. In de 18e minuut moest keeper Dion de Jong redden op een knappe inzet van Verhagen maar in de 22e minuut was het de thuisploeg dat op voorsprong kwam. Noah Biemans onderschepte de bal , speelde zichzelf mooi vrij en legde de bal diep op de weggelopen Berto de Vree. De vree aarzelde niet en schoot hard de 1-0 binnen alleen op de keeper. Nootdorp kroop iets meer uit de schulp en dit resulteerde in de 31e minuut in de gelijkmaker. Bij een voorzet zat Wippolder niet kort genoeg en voor het doel was her gelegenheidsspits Vincent Romeijn die de 1-1 inkopte.  De ploegen wilde wel maar waren hierna wat slordig in de passing en de rust leek aan te breken met deze stand. Een paar minuten voor rust was het echter Wippolder dat wederom op voorsprong kwam. Jordy Krassenburg leverde een goede vrije trap af en het was Lorenzo Dijksman die de bal binnenwerk met, 2-1. Wippolder dacht prettig te kunnen gaan rusten echter was het een minuut later wederom Nootdorp dat terug kwam. Een diepe bal van Nootdorp leverde een twijfel moment op voor het doel van de Jong en het was de jonge Jens Raven die de 2-2 kon binnen tikken.

Na de rust veel net niet pogingen en zowel Struis als Moen wisselde van beiden kanten maar dit leverde geen geweldige momenten op. Wippolder kreeg twee mogelijkheden en de Jong moest vlak voor tijd vliegen naar de boven hoek om Nootdorp van een late overwinning af te houden.

Een gedeelde vierde plek voor Wippolder, Nootdorp dat alle zeilen bij moet zetten om van de 10e (p/d) plek af te komen en komende week voor alle ploegen een vrij moment om alles klaar te zetten voor de eind spurt in deze spannende 1e klasse zaterdag.

Redactie: Wippolder