Dubbele winst voor VELO tegen HVV

Koploper VELO kende in de wedstrijd tegen de laaggeklasseerde kroonleeuwen van HVV eigenlijk niet veel problemen. Na een 0-2 ruststand kon VELO na 90 minuten voetbal toch wel eenvoudig met een 0-3 overwinning in de tas richting Wateringen vertrekken en de 1e periodetitel gaan vieren.

In het eerste kwartier gebeurde er nog niet veel. Namens VELO een inzet van Joey Kouters, op een assist van Lars de Jong, naast het doel en namens HVV werd een schot van Connor Coward eenvoudig gepakt door de ervaren VELO-doelman Jari Puister. Enkele minuten later het eerste  succes voor VELO. Een inzet van Ricky van Mierlo werd half gekeerd door HVV-doelman Fabian Colpa (42 jaar, de keeperstrainer, in het doel wegens het ontbreken van de 1e en 2e doelman) en in de rebound wist Delano Vogel met een strak schot de 0-1 op het scorebord te brengen. Na deze openingstreffer zakte de wedstrijd wat in en probeerde HVV met opportunistisch voetbal wel wat terug te doen maar de echte kwaliteit ontbrak om VELO te verrassen.

In de 36e minuut nog wel een kopbal van Max Hagemann naast het doel van Jari Puister en een kans van Ricky van Mierlo, op een assist van Lars de Jong, maar met de voet wist HVV-doelman Fabian Colpa een 2e doelpunt van VELO te voorkomen. Kort voor rust viel dat doelpunt toch. Uit een corner van Lars de Jong kopte Mart Dubbeld de bal richting het doel waarna via de knie van een HVV-verdediger de bal in het doel verdween, 0-2. Nog voor het rustsignaal kwam Tony van den IJssel in het veld voor de geblesseerde Joey Kouters.

In het begin van de 2e helft een eerste doelpoging van Ricky van Mierlo uitmondend in een corner die niets opleverde. In de 55e minuut werd Tony van den IJssel bij een actie in het strafschopgebied neergelegd door Juriaan van Wijngaarden die daarbij zijn 2e gele kaart kreeg en dus met rood kon vertrekken. De door de scheidsrechter toegekende strafschop werd onberispelijk ingeschoten door Tony van den IJssel, 0-3. Daarna weer een periode met weinig voetbal en veel foutieve passes. In het laatste kwartier werden Vince van Egmond, Reinier Maartense, Rens de Vries en Kenan Schenkeveld ook nog ingezet maar ondanks doelpogingen van Ricky van Mierlo en Mo Özdemir namens VELO en Benjamin Marey namens HVV kwam er in de stand geen verandering meer.

Na het laatste fluitsignaal van arbiter Jobse ontlading bij spelers en staf van VELO en terecht applaus van de supporters voor de overwinning en het veroveren van de 1e periodetitel. In de kleedkamer werden alvast de eerste consumpties genuttigd en daar zal het zeker niet bij gebleven zijn.

As. zaterdag speelt VELO thuis tegen regiogenoot Wippolder dat na de winst op UVS met vijf punten achterstand de nr. 2 is op de ranglijst. VELO wil dat graag zo houden dus alle focus weer op een overwinning.

Redactie: Louis de Letter
      Foto’s Blok 1: Hans Altimari
      Foto’s Blok 2: Theo V.