Update foto’s | Dubbel verslag: Ruime overwinning van VELO op Forum Sport

Niet alleen de overwinning vorige week op UVS, maar ook het goede spel zorgden voor enig optimisme zaterdag in de wedstrijd tegen Velo. Zou Forum Sport de opmars van de laatste weken een vervolg kunnen geven?

Het antwoord hierop werd door Velo in de 1e helft van de wedstrijd gegeven.  Velo was scherper dan Forum Sport, won bijna alle duels, was meer attent bij afvallende ballen en vooral: gevaarlijker rond- en in de 16 meter. Natuurlijk had de afwezigheid van vooral Haitam el Marid en Justin van Otterloo gevolgen voor de creativiteit en spelwijze op het middenveld. Maar feitelijk hadden zo’n zes spelers van het elftal van Bas Steffens vandaag een off-day. Op een paar kleine kansen voor Luuk Goedbloed, Pjer Bom en Sven Koppenol na was het vooral Velo dat de wedstrijd dicteerde. In de 30e minuut kwamen de Westlanders op 1-0 door een doelpunt van Tony van der IJssel. Forum Sport probeerde wat terug te doen maar moest toezien dat op een zeer ongunstig moment, de 44e minuut, Velo op 2-0 kwam door een fraai doelpunt van Roderick Niels Meinema.

Ik weet niet wat er tijdens de rust besproken is in de kleedkamer van Forum Sport maar het spel van Forum Sport was na de hervatting een stuk beter. Het eerste kwartier van de 2e helft was Forum Sport fanatiek aan het jagen op de aansluitende treffer. De ingevallen Hayden Bergen was er in de 54e minuut erg dicht bij maar zag zijn harde schot keurig gestopt door Velo doelman Jari Puister. In de rebound probeerde Pjer Bom te scoren maar opnieuw stond de keeper dat in de weg. Een paar minuten later scoorde Pjer Bom alsnog maar de goed leidende scheidsrechter Frank Tol maakte een inschattingsfout door het doelpunt af te keuren op advies van de te enthousiast vlaggende Velo grensrechter. Jammer, want het had de wedstrijd kunnen doen kantelen.

De krachten van Forum Sport ebden langzaam weg op het zware veld van Velo. Zo nu en dan nog wat opwinding. Een rode kaart voor Timo Ploemen en in de laatste minuten nog 2 doelpunten aan Velo kant. Doelpuntenmakers Lars de Jong en -opnieuw- Roderick Niels Meinema. Velo wint verdiend. Forum Sport moet de wonden likken en deze week vooral naar voren kijken.

Aanstaande zaterdag speelt Forum Sport thuis tegen Die Haghe. Altijd mooie wedstrijden! Ik kijk er naar uit!

Redactie: Jean Nederlof

VELO pakt ruime winst op Forum Sport

Sinds VELO en Forum Sport elkaar treffen in de competitie is er voor beide teams nooit sprake geweest van een ruime overwinning. Dit seizoen had VELO in Voorburg qua kansen eigenlijk moeten winnen maar na 90 minuten voetbal stond er 1-1 op het scorebord. In de return werd bij Forum Sport het gemis van enkele bepalende spelers duidelijk gevoeld en wist VELO na een 2-0 ruststand een overtuigende en verdiende 4-0 zege te behalen.

Na het beginsignaal van scheidsrechter Tol waren de eerste speldenprikken voor VELO met doelpogingen van Tony van den IJssel, Joey Kouters, Ricky van Mierlo en Roderick Meinema. Ook Forum Sport was een keer gevaarlijk maar Pjer Bom zag zijn inzet voorlangs gaan. In de 26e minuut een bijna succesvolle aanval van VELO. Een actie van Ricky van Mierlo mondde uit in een corner, genomen door Roderick Meinema, maar de eerste kopbal van Rens de Vries, weer een prima wedstrijd, werd net voor de doellijn weg gekopt door Timo Ploemen en in de rebound zag Rick Das zijn kopbal gestopt door de jonge doelman Bas Tanis. In de 30e minuut voor VELO wel een positieve beweging op het scorebord. Een aanval via Joey Kouters en Ricky van Mierlo belandde voor de voeten van Tony van den IJssel die de bal bij de 1e paal slim wist binnen te tikken, 1-0.

In de minuten daarna doelpogingen aan beide kanten. Namens VELO waren Tony van den IJssel en Rick Das niet succesvol in de afronding en bij Forum Sporten misten vrije trappen van Nychel L’ami en Pjer Bom de juiste richting. Op slag van rust toch weer succes voor VELO. Een corner van Pjer Bom werd geplukt door VELO-doelman Jari Puister en met een geplaatste uittrap bracht hij Roderick Meinema in stelling die, na mistasten van Timo Ploemen, met een strakke uithaal de Voorburgse doelman wist te passeren, 2-0.

In het begin van de 2e helft een mooie doelkans voor VELO maar Roderick Meinema zag zijn inzet net naast het doel gaan. Daarna volgde er een periode waarin Forum Sport meer het initiatief nam en VELO terugdrong op eigen helft. Bij doelpogingen van Giovanni Qureshi, Pjer Bom en Hayden Bergen stond of het vizier niet op scherp of VELO-doelman Jari Puister was de reddende engel. In de 56e minuut wel even schrikken bij VELO. Een  vrije trap over de VELO-defensie werd strak ingeschoten door Pjer Bom maar gelukkig voor VELO honoreerde de arbiter het vlagsignaal van zijn assistent wegens buitenspel en werd het ‘doelpunt’ geannuleerd. Forum Sport bleef VELO onder druk zetten met doelpogingen van Nychel L’ami en Sven Koppenol maar zonder het gewenste resultaat. VELO was in de counter ook gevaarlijk maar Roderick Meinema zag zijn kopbal omgezet in een corner en een inzet van Joey Kouters onderging hetzelfde lot.

In de laatste 20 minuten werden Lars de Jong, Mike Das, Max Spilker en Reinier Maartense nog ingezet voor Ricky van Mierlo, Mo Özdemir, Benjamin el Amrani en Joey Kouters. Na het overwicht van Forum Sport leek Roderick Meinema, na weer een strakke uittrap van VELO-doelman Jari Puister, in de 87e op weg naar zijn 2e doelpunt maar werd daarbij net buiten de 16 meter onreglementair gestuit door Timo Ploemen (bestraft met een rode kaart). De toegekende vrije trap van Delano Vogel leverde geen resultaat op. Toch wist VELO in de slotfase van de reguliere en in de extra tijd nog 2x het net te vinden via Lars de Jong, uit een corner van Gino van de Water, en toch Roderick Meinema (gekozen tot Man of the Match), op aangeven van Delano Vogel.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Tol, floot een prima wedstrijd, kon VELO de drie punten bijschrijven en wist daarmee door het gelijkspel tussen Die Haghe en DSO de achterstand op deze twee concurrenten te verkleinen.

As. zaterdag de derby tegen SV Honselersdijk, de nr. 9 op de ranglijst. Thuis een 3-2 overwinning voor VELO maar de bewoners van de Strijphorst willen zeker revanche nemen en de punten in huis houden. Met de steun van vele supporters belooft het weer een spannende wedstrijd te worden.

Redactie: Louis de Letter
Foto’s: Theo Verbraeken