DSVP doet goede zaken en wint van LMO

DSVP heeft zaterdagmiddag goede zakengedaan, door een hattrick van Nick van der Eijk, LMO met 3-0 te verslaan.

Gezien het spel was dit dik verdiend. De wedstrijd begon driekwartier later omdat enkele spelers betrokken waren bij een “kop staart” ongeluk. Na een goed beraad besloten beide ploegen en scheidsrechter Wieman toch te gaan voetballen.

LMO begon voortvarend en DSVP liet ook gelijk zien dat er weinig te halen was. Beide ploegen lieten een instelling op het veld zien waar het Nederlands elftal nog wat van zou kunnen leren. Ze zaten beiden kort op de man en omdat scheidsrechter Wieman dit goed aanvoelde, ontspon zich een leuke wedstrijd.

Het eerste kwartier waren er nog weinig kansen beide verdedigingen hielden goed stand. Maar binnen vijf minuten kregen beiden een kans. Eerst was het Rick de Bruijn die te ver aan de buitenkant werd gedrongen en zo in de handen van keeper Mark Smith schoot. En aan de andere kant werd een inzet van LMO door Bryce van der harst van de doellijn gehaald. Cedric van der Meer kwam voor de keeper bij een voorzet maar zijn intikker ging net naast.

Dan de achtendertigste minuut. Rowdi Nobbe gaf een slim steekballetje op Rick de Bruijn en deze gunde de geheel vrijstaande Nick van der Eijk om de 1-0 te laten aantekenen. Tevens de ruststand.

De tweede helft kwam LMO beter uit de kleedkamer wat resulteerde in een paar kansjes maar deze leverden geen doelpunten op. Wel moest keeper Björn Bénard een keer redding brengen bij een vrije trap vanaf de zestienmeterlijn van Dario Lara Olaya, die hij uit de hoek ranselde. LMO ging de lange bal hanteren op de lange  spits Daley Hilkemeijer maar de verdediging van DSVP gaf hem geen enkele ruimte.

Ook werd een schot van Noury Mulder uit de zestien meter gekopt door Robin van der Burg. DSVP bleef de combinaties zoeken en bleef knokken voor elke meter. Tot de vierentachtigste minuut Nick van der Eijk slalomde door de verdediging en keeper Smth kon hem niet anders stoppen dan hem onderuit te halen. De terecht gegeven strafschop door scheidsrechter Wieman was het begin van het einde van LMO.  Nick van der Eijk ging zelf achter de bal staan en schoot der 2-0 onberispelijk in.

LMO ging achterin één op één spelen waar DSVP goed van profiteerde. In de drieënnegentig minuut was het weer Rowdi Nobbe die de assist gaf op Nick van der Eijk en deze zag niemand vrijstaan en besloot met een keihard schot zijn hattrick en de 3-0 te maken. Twee minuten later floot Wieman voor het einde.

Conclusie Trainer Alex van der Harst heeft van dit elftal een leuk en voetballend elftal gemaakt. De beide spitsen Nick van der Eijk en Rick de Bruijn zijn razendsnel en balvaardig en kunnen doelpunten maken. Daaromheen speelt Rowdi Nobbe die strooit met goede assist. Verder ontwikkeld Bryce van der Harst zich steeds beter op het middenveld daarbij gesteund door een bikkelende aanvoerder Franco van Rheenen en een uitgekiende Cedric van der Meer. Ook de achterhoede staat als een huis. Rechtsback Remco Pruijsers is menig tegenstander de baas met zijn goede timing in het koppen en goed kijken naar de bal. Laatste man Yassien Abdelaal is na een paar slippertjes in de eerste wedstrijden de rust zelve. Gesteund door de goede plaatsvervanger van Bauke Beerda, Robin van der Burg. Dan is er nog rechtsback Luuk Marskamp die zo’n inzet heeft dat het soms wel eens te robuust is. Ook de invallers (R. Wenteler, W. de Niet en T. de Bruin) krijgen vertrouwen en passen zich moeiteloos aan. Dus haalde iedereen meer dan een voldoende. Als DSVP zo doorgaat kunnen we nog veel plezier beleven.

Door dit resultaat kan DSVP omhoogkijken en heeft een goede stap gemaakt om de doelstelling van gehele staf van DSVP (bij de eerste acht eindigen) te realiseren. Maar als DSVP zo doorgaat zit er misschien meer in. Maar dat zien we wel. Zaterdag gaat DSVP naar Soccer Boys in Bleiswijk.

Redactie: Henk Brink