DSVP behaalt belangrijke overwinning

DSVP begon de wedstrijd met zes spelers op de bank waarbij er een paar bij waren die niet een hele wedstrijd konden spelen. Daarover later meer. Nog voor dat de klok een ronde had gedraaid lag de bal al achter keeper Johan de Ruijter en stond DSVP met 1-0 voor. Uit een pass van Joey Zonneveld maakte “gelegenheidsspits” Luuk Marskamp die goed voor zijn man kwam de 1-0

DWO liet uiteraard zo’n snelle achterstand niet op zich zitten. Alleen tot de zestien meter ging het goed, maar daar strandde menig aanval, mede door slordig spel. Wel kon DSVP bijna de tweede maken via een ingestudeerde vrije trap van Yassien Abdelaal en Rowdi Nobbe, maar uiteindelijk redde de keeper via zijn benen, wat DSVP een hoekschop opleverde. Welke uiteindelijk niets opleverde.

Binnen het kwartier werd het toch 1-1 Na een solo van Chadion Melfor, waarbij hij drie man voorbij liep, was het uiteindelijk Robin van der Burg die hem ten koste van een strafschop een halt toe riep. De strafschop werd door JP. Nocento benut 1-1. Na twee afgekeurde doelpunten van DWO en een schot op de paal kwam DSVP goed weg. Rust 1-1.

In de tweede helft kwam Franco van Rheenen voor Robin Wenteler in het veld, die toch meer wilskracht bracht en hierdoor DSVP feller op de bal zat. DWO probeerde weer te combineren, maar net als in de eerste helft werd dit slordig afgewerkt. Dit leidde tot irritaties en wat opstootjes, die scheidsrechter Mike van Dam goed in de hand hield.

Twintig minuten voor tijd kwamen twee spelers in het veld die nog geen hele wedstrijd konden spelen namelijk Eduard Jones en Nick van der Eijk. Deze twee spelers gingen de rest van de wedstrijd bepalen. Maar eerst kreeg DWO een uitgelezen kans, maar invaller Kael Zulu schoot vrij voor doel over. Daarna kwam DWO  met tien man te staan. J.P. Nocento kreeg zijn tweede gele kaart en dus rood.

Nog geen twee minuten later maakte Eduard Jones via een kluts de 2-1. DWO kreeg nog twee vrije tappen maar die gingen ver over.  Vlak voor tijd maakte DSVP de 3-1. Uit een doelschop van Björn Benard kwam de bal bij Joey Zonneveld die ver achter de achterhoede van DWO stond (iedereen dacht aan buitenspel, maar uit een doelschop kan je niet buitenspel staan) gaf de bal voor en bij de tweede paal kon Nick van der Eijk scoren.

Kort daarna floot scheidsrechter Mike van Dam voor het einde,  Zo kon DSVP de eerste wedstrijd in de competitie winnen en ook de eerste punten bijschrijven. Zaterdag speelt DSVP weer thuis, nu tegen het Delftse Concordia dat nog geen punten heeft verspeeld.

Redactie en foto’s: DSVP

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten