DSVP behaalt eerste competitie zege

DSVP begon fel aan de wedstrijd maar dit leverde geen kansen op. Beide ploegen blonken uit aan het verzenden van passes die of te hard waren of niet aankwamen of onderschept werden door beide achterhoedes.

Ariston’80 was het meest gevaarlijk met corners, mede door de lengte van de voorhoedespelers. Door kordaat optreden van de DSVP-achterhoede leverde dit geen doelpunten op.

Naarmate de wedstrijd vorderde kwam Ariston’80 beter in de wedstrijd en kreeg een optisch veldoverwicht. Enig gevaar van Ariston’80 was de vrijheid die de spits Nicolaas Fernandes op links kreeg.

Zijn voorzetten waren echter niet zuiver genoeg om gevaar te creëren. De wedstrijd kabbelde zo’n beetje heen en weer, tot de 40e minuut. Robert Dirksen veroverde de bal en zijn voorzet werd keihard door Dylan de Haan op de kruising geschoten. Het was ook het hoogtepunt van de éérste helft. Rust 0-0.

De 2e helft gaf een ander beeld. Beide ploegen kwamen uit de kleedkamer nog meer met de bedoeling deze wedstrijd niet in een bloedeloze 0-0 te laten eindigen.

Ariston’80 kreeg twee goede kansen maar het was keeper Tom Bènard die tot twee keer toe bij de éérste paal, redde met z’n voeten. Het was wederom Nicolas Fernandez die deze kansen niet benutte. Ook DSVP kreeg zijn kansen via Dylan de Haan. In de 60e minuut was het toch raak, Bauke Beerda kwam op links goed door en zijn voorzet werd slecht verwerkt door keeper Sjoerd Loenen die de bal losliet en Dylan de Haan was er als de “kippen” bij om de 1-0 in te tikken.

Dat kantelde de wedstrijd, Ariston’80 leek aangeslagen en maakte steeds meer fouten. Ook ging Ariston’80 steeds meer risico’s nemen waarop DSVP steeds meer kansjes kreeg. Door het invallen van Luuk Marskamp werd DSVP gevaarlijker. Nadat eerst Robert Dirksen alléén op keeper Sjoerd Loenen afging maar net naast schoot was het kort hierna Dylan de Haan.

Dylan kreeg de bal van Luuk Marskamp die door het kappen en draaien en tussen twee verdedigers zichzelf de ruimte creëerde door op schitterde wijze door een mooi geplaatst afstandsschot rechts in hoek, buiten bereik van de keeper, de 2-0 maakte.

De laatste 10 minuten consolideerde DSVP de voorsprong en bracht nog even twee verse wissels binnen de lijnen. In de laatste reguliere minuut was het Luuk Marskamp die nog voorlangs schoot. Na 94 minuten was het scheidsrechter J. Hoogerbrugge (die een goede wedstrijd floot) voor het einde.

Het minutenspel werd gewonnen door Gé Kunz en Ruud van Rossum die winnaar werden van de 60e en 76e minuut.

DSVP verliet door deze winst de onderste regio van de competitie.
Zaterdag staat de uitwedstrijd bij DWO gepland. DWO liet zich verassen door Quick Steps (2-5) dus zal DWO uit zijn op revanche.

DSVP speelde in de volgende opstelling: Tom Bènard, Edo van Rheenen (Emre Cicek), Rutger Zeelenberg, Matthijs van Horssen, Gerben van Rossum, Robert Dirksen (Bryce van der Harst), Bas van der Meide, Bauke Beerda, Rowdi Nobbe (Yasien Abdelaal), Joey Zonneveld (Luuk Marskamp en Dylan de Haan.

Redactie: Hebri
Foto’s: Lenie Kaptein