Dolend ADO Den Haag komt niet verder dan één punt bij Jong FC Utrecht

ADO Den Haag is maandagavond bij Jong FC Utrecht niet verder gekomen dan een 1 – 1 gelijkspel na een 0 – 0 ruststand. De ploeg van de zwaar onder druk staande Dirk Kuijt mocht daar nog het meest tevreden over zijn.

Na het gelijkspel afgelopen vrijdag in het Bingoal Stadion tegen Jong AZ en het bezoek van een dertigtal supporters zondagmiddag op het trainingscomplex in Rijswijk die een gesprek voerde met trainer Dirk Kuijt stond de wedstrijd maandagavond  in Stadion Galgenwaard tegen Jong FC Utrecht onder hoogspanning.

In de basis bij de Hagenaars ontbrak Boy Kemper ( wordt geopereerd aan z’n achillespees) waardoor Amir Absalem zijn basisdebuut kon maken. Gylermo Siereveld en Amar Ćatić begonnen in de basis zodat Daryl Werker en Xander Severina na basisplaatsen tegen Jong AZ op de bank moesten plaatsnemen. Jordy Wehrmann ontbrak ook in de wedstrijd selectie na  zijn rode kaart van afgelopen vrijdag. Drie wedstrijden schorsing waarvan één voorwaardelijk heeft hij eraan over gehouden.

1e Helft
ADO Den Haag begon goed aan de wedstrijd en had bepaald pech toen een schot van Dhoraso Klas via de binnenkant van de paal weer het veld instuiterde. De Hagenaars bleven in de beginfase de bovenliggende partij en na een klein kwartier had een schot van Gregor Breinburg een beter lot verdiend waar de bal nu net naast het doel belandde van doelman Fabian de Keijzer. De thuisploeg probeerde in die fase wel verzorgd voetbal te spelen maar wist zich geen kansen te scheppen. De bezoekers probeerde wel steeds Thomas Verheydt te zoeken maar die was weinig gelukkig met zijn balcontacten. Na ruim twintig minuten ontstond er voor Max de Waal een kans maar hij had teveel tijd nodig waardoor die mogelijkheid verloren ging. Wanneer de thuisploeg een mogelijkheid kreeg was dit een paar keer het gevolg van slordigheden in de opbouw van de residentie bewoners. Tot de rust kon de ploeg van Dirk Kuijt verder geen mogelijkheden meer creëren.

2e Helft
Na de rust  miste ADO de stootkracht om het Jong Utrecht echt lastig te maken. Af en toe werden de Hagenaars nog wel gevaarlijk, maar meer dan dat was het niet. Na zo’n zeven minuten kwam ADO goed weg toen een schot van Lottin de paal raakte. Na een kwartier spelen in de tweede helft liet Jong Utrecht meer de tanden zien en met nog twintig minuten op de klok zorgde invaller Derensili Sanches Fernandes uit een assist van Roccert Robert Shein  voor het openingsdoelpunt in de Galgenwaard.  De thuisploeg had de wedstrijd in het slot moeten gooien en kreeg zelfs nog mogelijkheden en kansen om de 2 – 0 te maken, maar kreeg daar met nog een paar minuten te spelen de rekening voor gepresenteerd toen invaller Nigel Owusu door een van richting veranderd schot alsnog de 1 – 1 maakte. In de blessuretijd kreeg Verheydt nog een mogelijkheid maar slaagde er niet in om hier verder iets mee te doen waardoor de 1- 1 stand op het scorebord bleef staan.

Gele kaarten ten gevolge van ongeconcentreerdheid

Wat met name opviel in deze wedstrijd was dat twee van de gele kaarten te wijten waren aan ongeconcentreerdheid en miscommunicatie. Voor de rust moest Breinburg aan de noodrem trekken na dom balverlies van Absalem en na de rust kostte een verkeerde inspeelpass van Hugo Wentges Tyrese Asante een prent omdat hij ook een overtreding moest maken om erger te voorkomen.  

Ricardo Kishna

Om iets aan het gebrek aan creativiteit te doen is de meest voor de hand liggende optie om Ricardo Kishna te verleiden om weer aan te sluiten bij dit elftal wat een schromelijk gebrek aan zelfvertrouwen vertoond. Iets overigens wat door meerdere spelers beaamd wordt..   

      
Karakteristieken

Jong FC Utrecht – ADO Den Haag :    1 – 1 (0 – 0)

Scoreverloop : 69e min. 1 – 0 Sanches Fernandes, 89e min. 1 – 1 Owusu

Gele kaarten : Breinburg, Asante  (ADO Den Haag), Lottin, Meissen (Jong FC Utrecht)

Scheidsrechter : Clay Ruperti

Toeschouwers : 513

Opstelling Jong FC Utrecht : de Keijzer, Eersteling, Meissen, Mamengi (74/Vertrouwd), Robert Stein, Reijnders, Lottin (81/Ikeshita), Redan (64/Sanches Fernandes), Booth, Leliendal, Kluivert (64/Rawlins)


Opstelling ADO Den Haag : Wentges, Absalem (64/Owusu), Siereveld, Asante, Hall (85/Rodriguez), Klas, Breinburg (64/Esajas), de Waal (74/Bilate), Zwarts (63/Severina), Verheydt, Catic

Redactie : Rob Blankenstein
Foto : Archieffoto

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten