Doelman Ilya Lebedev houdt de Kroonleeuwen overeind bij Antibarbari

De topper tussen nummer 1 en 2, van de 2e klasse D in West 2, werd in Kralingen (Rotterdam) een wedstrijd zonder doelpunten maar met veel hoogtepunten. Terwijl in de 2e helft het water met bakken tegelijk uit de hemel kwam zag het met grote getale meegereisde supporterslegioen een spectaculaire wedstrijd tussen de beide teams.

Beide elftallen waren volledig aan elkaar gewaagd. Bij de Koonleeuwen onderscheidde doelman Ilya Lebedev zich als een onneembare post voor de Rotterdammers. In de 2e minuut moest hij al languit voor een harde inzet naar de grond. Dit was voor de kenner het moment van zekerheid. Deze keeper groeit deze wedstrijd naar grote hoogte. Dit kwam uit. De gehele wedstrijd was hij voor zijn doel en in het 16 metergebied heer en meester

Eenheid.

Het gehele team stond als een eenheid in het veld. Zowel verdedigend als aanvallend vonden de spelers elkaar goed. Ernest Jansen – blessure – en Max Kranendijk startten op de bank, zo ook Kees-Willem Brouwers, doelman Guus Dicke , Jort Moens, Jesper Fennema en Felipe Bello. Een wisselbank waarmee je met groot vertrouwen deze wedstrijd kan beginnen. Achterin werd gestart met Diederik Janssen, Ole de Mooij in he centrum en Max Hageman en Wouter Vrijmoet verdedigend op de vleugels.

Op het middenveld Juriaan van Wijngaarden, met naast zich routinier Tommie Steens op links en Dante van der Heijden op rechts, die positief opviel als breker, sjouwer en verdeler. Een gouden middenveld met veel actieradius. Het op de juiste momenten opkomen van de vleugelverdedigers maakt het elftal aanvallend verrassend.

Aanvallend op het middenveld, een speler van grote waarde is Joppe van der Bruggen. Hij zou wat minder hooi op zijn vork moeten nemen, dan komt hij zeker nog beter tot zijn waarde. Voorin waren Joppe Dekker en Phil Altimari, twee onnavolgbare spitsen, die doelgericht zijn. De mooiste kansen waren in de eerste helft voor Joppe Dekker,  in de 21e, 25e minuut was hij heel dicht bij de openingstreffer. Op slag van rust liet hij zijn tegenstanders zijn hielen zien en vanaf links kon hij vrij op he vijandelijke doel de score openen. Jammer dat hij nog niet het overzicht en de rust had om nog enige meters door te lopen en de bal op zeker in te schieten.

Gelijke sterkte

De 2e helft lieten beide teams zien dat zij niet voor niets bovenaan vertoeven. Zij gaven op het zwaar bespeelbare veld en aantrekkelijker pot voetbal . Qua kansen had de 0-0 uitslag ook 4-4 kunnen zijn. De Kroonleeuwen vonden in Antibarbari een tegenstander van gelijke sterkte. In de extra tijd trok scheidsrechter Durgunsu de aandacht op onbegrijpelijke wijze naar zich toe. Allereerst liet hij assistent-scheidsrechter Evert Jelgerhuis Swildens in zijn doorweekte tenue langs de lijn staan door een vlagsignaal van hem volledig te negeren.

Aansluitend liet een tegenstander zich gewillig na contact binnen de 16 meter zich naar de grasmat zakken, wat gevolgd werd door veel commotie en de vraag voor een strafschop. De leidsman die veelal behoorlijk stevig spel toeliet was plotseling veranderd in een soft-referee. Na zo’n partij voetbal was dit een schandelijke vertoning voor wat betreft  “sportiviteit”. Dan voel je een wedstrijd echt niet aan. De kenners langs de lijn hadden goede hoop dat Lebedev dit varkentje – de strafschop – wel zou klaren. Het psychologische contact tussen nemer stafschop en de HVV-doelman kreeg zijn uitwerking. De bal ging hoog over richting Kralingseplassen. Na uiteindelijk 6 minuten extra tijd uit te spelen konden beide teams met een gelijkspel 0-0 tevreden zijn.

Aanstaande zondag weer een topper, de thuiswedstrijd tegen SV Wippolder, nummer 5 op de ranglijst. Veel succes.