Die Haghe wint overtuigend van VELO (3-0) en werpt zich op als titelkandidaat nummer 1

Nico Mos

De eerste wedstrijd, na de winterstop, in de 1e klasse B was direct een kraker. Nummer één Velo nam het op in de uitwedstrijd bij nummer 2 Die Haghe. Vanaf het begin was Die Haghe de bovenliggende partij en won terecht met 3-0. Velo had niets in te brengen. Die Haghe werpt zich op als titelkandidaat nummer 1, al houdt trainer Marcel Koning nog even de boot af.

Die Haghe liet al vanaf de beginfase zien dat er voor Velo weinig te behalen viel. Direct volop druk op de bal waardoor het spel zich vooral op het helft van Velo afspeelde. Het eerste echte schot van Mike Graaf ( Die Haghe) tussen de palen was na een klein kwartier. Die Haghe had weliswaar direct een (optisch) overwicht, maar wist (nog) geen kansen af te dwingen. Na een handvol hoekschoppen op rij voor de thuisclub, die niets opbrachten was het in de 26e minuut dan toch raak. Jelle Halsema schoot tegendraads binnen in de verre hoek (1-0). Velo probeerde er wel iets tegenover te zetten, maar de meeste aanvallen bloedden voortijdig dood. Ook een aantal vrije trappen waren niet aan de Wateringers besteed waardoor de rust aanbrak met de 1-0 stand.

Venijn in de staart

De eerste 20 minute na rust was voetballend een heel stuk minder. Velo wilde wel, maar kon eigenlijk niet beter en Die Haghe vond het wel best zo en liet zich inzakken en hoopte op een counter. Ook gingen verschillende Die Haghe spelers (te) lang door met pingelen i.p.v. direct de vrije man in te passen. De wedstrijd leek uit te lopen op 1-0, maar daar dacht de thuisclub uiteindelijk toch anders over. Zo’n 10 minuten voor tijd nam Sami Said Anulad de bal ineens op de slof en schoot raak in de bovenhoek. Onhoudbaar voor doelman Jari Puister (2-0). Een doelpunt uit het niets. En zie, vijf minuten later uit een gestroomlijnde aanval passte Roy van der Ven op Ahmed Bind die met een droge knal 3-0 liet aantekenen. Het weinige verzet van Velo was nu definitief gebroken.

“Ik zie wekelijks progressie” Die Haghe trainer Marcel Koning was uiteraard een tevreden man na afloop: “Wij lieten direct zien dat we deze pot wilden winnen door veel druk op de bal te zetten. Hierdoor kwamen wij terecht op 1-0. Na rust speelden wij aanvankelijk iets minder, al herpakten wij ons prima tegen het einde van de wedstrijd. 3-0 winst en dat tegen de koploper, maar misschien lag het juist wel aan ons. Dit is gewoon een lekker ploegje dat ik wekelijks beter zie worden. Ik heb ook niet voor niets bijgetekend, want ik heb het hier uitstekend naar mijn zin”.