Den Hoorn simpel langs FC Boshuizen

Met een 5-1 overwinning op FC Boshuizen konden spelers, technische staf en het handje vol meegereisde supporters van Den Hoorn tevreden naar het Westland terugreizen.  De 4-0 nederlaag in de thuiswedstrijd in november jl. was deze avond even recht gezet. Over de gehele wedstrijd gezien was de 5-1 overwinning van Den Hoorn enigszins geflatteerd echter de winst was meer dan verdiend. Den Hoorn toonde zich een waardig koploper.  De werklust en de tactiek zegevierden deze avond.  De eerste 15 minuten zag het naar uit dat Boshuizen met technisch goed voetbal de wedstrijd zou gaan beheersen. Boshuizen had het initiatief en kwam in de 10e minuut op een 1-0 voorsprong door een perfecte aanval via de rechtervleugel gevolgd met een op maat gegeven voorzet die Edin Bibuljica met het hoofd afrondde. Achteraf bleek deze 1-0 score het enige wapenfeit van de Boshuiskadebewoners te worden in deze wedstrijd. Binnen 7 minuten keken, de Leidenaren al tegen een 1-2 achterstand aan . Den Hoorn spits Noah Barends maakte in de 12e minuut de gelijkmaker en in de 19e minuut was het Maurizio Marinacci die Den Hoorn simpel na een fout in de verdediging de 1-2 op zijn naam zette.  Dit was ook de ruststand. Voetballend speelde Boshuizen leuk voetbal, mooie combinaties echter de afwerking lukte niet. Dankzij het wegvallen van de concentratie en organisatie gaven de Leidenaren de voorsprong te gemakkelijk weg. Den Hoorn leunde achterover met veel spelers achter de bal en sloeg op de juiste momenten toe.

Vechtlust zoek bij Boshuizen

De tweede helft liet Den Hoorn het ware gezicht zien. Stevig voetbal, werklust in alle linies, waarbij geen speler kon verzaken. Bij Boshuizen ontbrak het de tweede helft aan werklust. Technisch een uitstekend team echter daarmee heb je nog geen kampioensteam. De tweede helft ontbrak het bij de Leidenaren de wil om de wedstrijd te winnen. De einduitslag van 1-5 is hiervan één van de oorzaken. Opvallend sterk speelde de rechtervleugelverdediger van Den Hoorn, Peterson Schenkels. Onnodig liepen 2 Den Hoorn spelers op slag van tijd tegen een gele kaart – commentaar -, waaronder Thomas Bouwer, de maker van het 3e en 5e doelpunt.

A.s. zondag voor SV Den Hoorn de thuiswedstrijd tegen Rood Wit uit St. Willebrord, rode lantaarndrager. Dit is dus oppassen geblazen, onderschatting sluipt er snel in. De papieren zijn gunstig 1 punt voorsprong met 1 wedstrijd minder gespeeld op nr.2 Unitas ’30.

FC Boshuizen zal dit seizoen genoegen moeten nemen met een plaats in de subtop, zondag de uitwedstijd in Capelle aan de IJssel tegen CVV Zwervers. Beide teams succes.

Redactie en foto’s: Coos Hübscher