De eerste 3 punten voor Mazzelstars Vr1 zijn binnen!

Vrijdag 4 november. Vandaag stond een mooie thuiswedstrijd op het programma: Mazzelstars Vr1 tegen EXS Zwolle/Schuurman Bouwadvies VR1.
Na de deceptie en voetballes vorige week tegen zv Libertas, was het van groot belang om de knop om te zetten. Wedstrijd vergeten, leren van de wedstrijden die zijn geweest en gefocust aan de wedstrijd beginnen. Mazzelstars is al eerder dicht bij de punten geweest. En dit was weer zo’n wedstrijd waar het zeker niet onmogelijk was om punten te pakken! Dus de dames hadden er zin in!

Gelijk vanaf de eerste minuut was Mazzelstars fel en aanwezig. Dit zorgde voor een directe schietkans voor Susan van den Berg. Helaas was het twee minuten later aan de andere kant van het veld raak. De spits van Zwolle, Judith Frijlinks, stond heel diep en een lange bal op haar zorgde ervoor dat Mazzelstars keepster Lindsay Maaskant de bal weg moest boksen. Helaas in het voordeel van de spits ging de bal er toch in,  en of het nu haar hoofd was of toch Lindsay Maaskant die de bal raakte, het doelpunt staat genoteerd als eigen doelpunt (’12).

Voor een lange tijd gaat het gelijkwaardig op. Voor beide teams zijn er kansen. Zo houdt Lindsay Maaskant een goed schot uit het doel. Een goede aanval van Ghizlan el Abdellaoui die de bal speelt op Paulien Otter, maar helaas wordt de aanval niet beloond. In de 17de minuut  is dan toch het moment.  Een mooie aanval van Susan van den Berg die de bal op eigen helft de bal veroverd en vervolgens 2 speelsters voorbij speelt, kan vanuit de hoek mooi achter de keepers schieten (1-1). Gelijk daar achteraan een goede kans voor Zwolle die gered wordt door Lindsay Maaskant. Mazzelstars gaar met 1-1 de rust in.

De tweede helft begint gelijkwaardig met kansen voor beide partijen. Na 3 minuten gespeeld te hebben schiet Kirsten Kok de 2-1 binnen (’23). Helaas is de vreugde van korte duur want gelijk komt er een offensief van Zwolle door een vrije trap op een hele gunstige plek. Een speelster schiet hard op goal maar Lindsay Maaskant kan de bal nog net uit het doel houden. Door balverlies in het midden van Mazzelstars ligt het veld open voor Zwolle: Erica de Bok loopt rechtdoor en schiet de bal keihard in de kruising (2-2). Er wordt vanuit beide kanten mooi gevoetbald en het gaat gelijkwaardig op. Frida Bremer van Zwolle ziet een kans en schiet met een gericht afstandsschot de bal weer in de kruising (’32). Kan Mazzelstars nog iets doen om toch het gelijkspel binnen te slepen? Prachtig samenspel van Mazzelstars wordt in de laatste minuten van de wedstrijd beloond. In de 38ste minuut speelt Ghizlan el Abdellaoui de bal naar Susan van den Berg die ‘m voorgeeft aan Kirsten Kok. En die krijgt ‘m vanuit de moeilijke hoek nog geweldig in het goal. Het publiek geniet ervan en probeert Mazzelstars nog naar de overwinning te juichen. Zwolle gaat meer risico nemen om de winst alsnog mee te nemen naar huis en laat de keeper meespelen. En daar ruikt Mazzelstars nog een kans. Ghizlan el Abdellaoui ziet het lege goal en schiet vanaf eigen helft de bal geweldig mooi erin. 4-1. De laatste minuut is nog super spannend, maar als het fluitsignaal gaat is het juichen voor Mazzelstars vrouwen! De eerste 3 punten van het (Eredivisie) seizoen zijn binnen!

Volgende week vrijdag, 11 november om 20.30 uur, moeten de dames tegen koploper FC Marlene. Een mooie pot om te kijken. Kom je kijken?

Verslag door: Sibel