augustus 18, 2022

Daryl Werker (Roda JC) voor twee jaar naar ADO Den Haag. Ook Gylermo Siereveld (NAC) komt naar ADO Den Haag

ADO Den Haag heeft Daryl Werker vastgelegd tot medio 2024 met een optie voor een extra seizoen. De centrale verdediger had een aflopend contract bij Roda JC en komt transfervrij over. Het is tot dusver de tweede aanwinst voor ADO Den Haag in voorbereiding op het nieuwe seizoen. 

Daryl Werker werd in Mechelen geboren en begon daar met voetballen in de jeugd van de plaatselijke voetbalclub RKMVC. Vervolgens maakte Werker de overstap naar Roda JC waar hij tussen 2014 en 2020 in het eerste elftal speelde. In die periode kwam de verdediger ook nog een half jaar op huurbasis uit voor MVV. In 2020 vertrok de Limburger naar Griekenland waar hij uitkwam voor AO Xanthi. Afgelopen seizoen keerde hij weer terug bij Roda JC en speelde 34 wedstrijden in alle competities. 

(L-R)

“Door het vertrek van vaste kracht Hervé Matthys waren we op zoek naar defensieve versterking”, aldus Technisch Manager Daryl Janmaat. “Met Werker trekken we een speler met de nodige ervaring aan die, net als wij, heel ambitieus is en zich kan vinden in de doelstellingen die wij met ADO Den Haag hebben. Het is een kopsterke speler die naast goede verdedigende kwaliteiten ook beschikt over een goede passing en overzicht. We denken dat hij met zijn manier van spelen uitstekend past bij onze club.”

Met het ondertekenen van zijn contract bij ADO Den Haag komt er een einde aan zijn tijd bij Roda JC, de club waar hij meerdere seizoenen voor uitkwam. “Ik heb heel veel zin in deze nieuwe uitdaging bij ADO Den Haag. Door mijn tijd bij Roda JC ben ik hier al vaak op bezoek geweest en ken ik het stadion en de club. Daarnaast ken ik al een aantal jongens, bijvoorbeeld Thomas Verheydt, waarmee ik samenspeelde in mijn periode bij MVV. De gesprekken die ik met de club heb gehad bevielen zeer goed en ik kan dan ook niet wachten om hier te beginnen. Dit seizoen gaan we er alles aan doen om promotie naar de Eredivisie te bewerkstelligen, ik ben er klaar voor!”

(L-R)

Gylermo Siereveld nieuwe aanwinst ADO Den Haag

ADO Den Haag heeft vandaag ook Gylermo Siereveld gecontracteerd. De 20-jarige verdediger tekent een contract voor twee seizoenen met een optie voor twee extra jaren. Siereveld komt transfervrij over van NAC waar hij twee jaar actief was. Nadat de club zich eerder versterkte met Max de Waal en Daryl Werker, is Siereveld de derde versterking voor trainer Dirk Kuijt.

Siereveld is geboren en getogen in Vlissingen en zette zijn eerste stappen op het voetbalveld bij de lokale voetbalclub JVOZ. Drie jaar geleden vertrok Siereveld naar de jeugdopleiding van NAC en in de afgelopen seizoenen speelde de jonge speler zes wedstrijden in de hoofdmacht.

Daryl Janmaat, Technisch Manager ADO Den Haag, is blij met de nieuwe versterking. “Met Gylermo halen we een talentvolle verdediger in huis die al een aantal wedstrijden in het eerste van NAC heeft gespeeld. Hier zal hij direct met het eerste elftal gaan meetrainen. Dit seizoen zal hij voor zijn plek in de ploeg moeten gaan onder onze nieuwe hoofdtrainer Dirk Kuijt.”

“Fantastisch dat ik een kans krijg bij ADO Den Haag om te laten zien wat ik in huis heb. Na een paar jaar NAC is dit een mooie nieuwe uitdaging voor mij en ik zal er dan ook alles aan doen om van meerwaarde te zijn voor het team. Ik ben ervan overtuigd dat dit nu de juiste stap is voor mijn verdere ontwikkeling. Een nieuw avontuur waarbij we hopelijk als team een terugkeer naar het hoogste niveau kunnen bewerkstelligen”, aldus Gylermo Siereveld. 

Bron ADO Den Haag/Angelo Blankenspoor

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten