CWO – Vitesse Delft haalt einde niet

Onder redelijke weersomstandigheden konden thuisclub CWO en het bezoekende Vitesse Delft in een hoog tempo een redelijk aantrekkelijke wedstrijd spelen, die echter een vervelende afloop kende. Bij een 1-3 stand voor de ploeg van trainer Ronald Hes, wenste CWO niet meer verder te voetballen in de 73e minuut.

Al na vier minuten was er een spannend gebeuren voor het doel van Vitesse Delft waarbij de bal tegen de ‘eigen’ paal werd gekopt, maar gelukkig voor de bezoekers werd het geen tegendoelpunt. In de achtste minuut werd een speler van Vitesse Delft gevloerd waarna de scheidsrechter niet anders kon dan de bal op de stip te leggen. Duncan Sjerp schoot hard en laag in naast de paal, maar keeper Kampe van CWO wist via een snelle reactie de bal te keren. Gaande de wedstrijd bleek dat de ploegen aan elkaar gewaagd waren en het spel ging op en neer. Beide partijen speelden in een hoog tempo en er werden ook veel lange passes verstuurd. In de 26e minuut was er mooie pass van Levi Schut van Vitesse Delft, maar de aanvalslinie wist het niet af te maken.

In de 31e minuut opnieuw gevaar voor CWO, maar keeper Kampe stond opnieuw op zijn plaats en wist de bal over de achterlijn te werken. Het tempo bleef hoog in het duel met snelle uitvallen en veel beweging van beide teams. Ondanks de inzet was het tot dan een sportieve wedstrijd met weinig problemen voor de leidsman.

Na een half uur werd de bal uit een vrije trap van Vitesse Delft door de hoog opspringende Vlaardingse doelman tot corner verwerkt. Drie minuten voor rust brak Rick Burgering van Vitesse Delft door, maar werd afgestopt door de defensie van de gastheren met als resultaat weer een hoekschop. De bal kwam na die hoekschop goed voor het doel, waar Lars Fransen klaar stond op Vitesse Delft aan een 0-1 voorsprong te helpen. Dat was ook de ruststand.

Na de pauze werd er wederom in een hoog tempo gespeeld, maar het spel was van beide kanten wel wat slordiger. Na bijna een uur een snelle uitval van Vitesse Delft, waarin verdediger Lars Fransen deed, wat hij al vaker heeft gedaan, scoren: 0-2. In de 66e minuut kwam CWO echter weer terug in de wedstrijd: 1-2. CWO hoopte op meer, maar doelman Dwy Kampe redde fraai op een schot van afstand. CWO probeerde het vervolgens in de rebound, maar de Delftse verdediging ruimde de bal richting Randy Bakboord, die er na een solo 1-3 van maakte.

Tumult vervolgens, want CWO claimde de 2-2 (voordat de 1-3 viel), terwijl arbiter Jos Straver een andere mening was toegedaan. CWO wilde vervolgens niet meer verder spelen en stapte van het veld in de 73e minuut.

Redactie: Niek Praagman