CVV Berkel vrouwen wint weer en ruikt de koppositie in de hoofdklasse A

Op voorhand een mooi affiche tussen Berkel en Sporting’70 en dus was menigeen benieuwd naar de ontmoeting tussen beide teams en bracht het heerlijke zonnetje een hoop publiek mee dat ging genieten van een prima wedstrijd. 

Na een kleine tien minuten de 0-1 voor Sporting’70, een schot van afstand vloog onhoudbaar over Bianca Troost het doel in. Niks aan de hand in deze fase en de thuisclub herpakte zich snel en creëerde kansen om de stand gelijk te trekken. Demi Verlangen, Lindy Hogedoorn en Isabel van Ommen hadden de pech dat keepster en paal een treffer voorkwamen daar waar Berkel in de 33e minuut nog geluk had dat Sporting’70 naast schoot, maar in de 38e minuut was het wel raak.

Een overtreding in het zestienmetergebied werd bestraft met een penalty en deze schoot Demi Verlangen beheerst binnen 1-1 dus en eigenlijk gelijk vanuit de daaropvolgende aftrap counterde Isabel van Ommen er lekker op los en scoorde fraai de 2-1. De wedstrijd dus compleet gekanteld in Berkels voordeel en dé trots uit Lansingerland ging dan ook met deze voorsprong de rust in.

In het tweede bedrijf een gretig Berkel dat prima speelde en het leuke en goede veldspel beloonde met nog meer doelpunten. 49e minuut wedstrijd scoorde Isabel van Ommen de 3-1 en niet veel later was het Amerens Bekkers die voor de thuisclub nummer vier scoorde. Een ongekende weelde waar de gasten weinig op konden antwoorden en het Berkel niet echt lastig kon maken. In de 56e minuut scoorde aanvoerster Demi Verlangen de 5-1 voor Berkel en daar zou het uiteindelijk ook bij blíjven. 

Een heerlijke en mooie overwinning voor speelsters en staf die zo prima zaken deden in de strijd om de bovenste plekken in de hoofdklasse A. In de competitie gaan Saestum II en Klarenbeek beide aan kop met 18 punten en Berkel volgt met 16 punten op plek drie, geweldige prestatie dus.

Komende zaterdag speelt Berkel uit in Ridderkerk tegen RVVH en is de aftrap aldaar 14.30 uur.

Redactie: Johan van Aalst
Foto: Archief

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten