CVV Berkel vrouwen speelt gelijk op bezoek bij DTS’35

Op bezoek in het mooie Ede bij de nummer twee op de ranglijst DTS’35 ging Berkel er uiteindelijk vandoor met een punt. Berkel, dat zich moet richten op de nacompetitie, kan lekker vrijuit voetballen en begon dan ook lekker brutaal aan de wedstrijd wat al snel resulteerde in een doelpunt. 

In de 5e minuut was het namelijk al raak, via Jennifer Beharie kwam dé blauw-gele trots uit Lansingerland op een 0-1 voorsprong. Hier had de thuisclub even niet op gerekend en moest zich dus herpakken in hun race voor het kampioenschap. 15e minuut wedstrijd trok de thuisclub de stand gelijk door een vrije trap onberispelijk binnen te schieten, 1-1 dus. Zo lekker op een neergaand met twee teams die lekker wilden voetballen en dat met passie dan ook deden. 20e minuut een geweldige redding van Bianca Troost die zo een tegendoelpunt voorkwam en niet veel later kon  heel Berkel weer juichen. Een assist van Jonna Hulshof richting Celia Chee werd door laatstgenoemde prima afgerond en zo kwam Berkel op een op dat moment zeker niet onverdiende 1-2 voorsprong. Een streep door de rekening voor de thuisclub die er nog een slotoffensief uitgooide maar Berkel had de zaakjes goed op orde en ging met de 1-2 voorsprong richting thee en limonade. 

In het tweede bedrijf probeerde DTS’35 Ede de wedstrijd te kantelen en Berkel te overrompelen maar echt lukken wilde dit niet. Er waren wel wat schoten op het doel van Berkel maar Bianca Troost is er dan om die ballen onschadelijk te maken. Berkel kwam ook nog een paar keer bij het doel van de thuisclub en speelde ook in de 2e helft een goede wedstrijd. Lange tijd leek het erop dat de drie punten meegingen naar huis maar in de 81e minuut wist de thuisclub toch de gelijkmaker te noteren en verder werd er niet meer gescoord. 

Een prachtig resultaat natuurlijk wat een heerlijke terugreis met de bus opleverde maar bovenal vertrouwen geeft richting de nacompetitie met als inzet weer een jaar topklasse. 4 mei is de volgende competitiewedstrijd en dan gaat de reis naar Eindhoven voor de ontmoeting tegen de plaatselijke FC. Blijf ons volgen dus.

Redactie en foto: Johan van Aalst

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten