CVV Berkel vrouwen neemt eerste horde in jacht op Topklasse behoud

Op sportpark Het Hoge Land stond de 1e wedstrijd van de nacompetitie op het programma en tegenstander was het uit Nijmegen afkomstige Trekvogels, een compleet vreemde club voor iedereen. Opdracht is duidelijk, Berkel wil graag in de topklasse blijven dus dienen er 3 ‘ finales ‘ gewonnen te worden.

De gasten namen vanaf het 1e fluitsignaal het initiatief en probeerde met schoten op doel de ban te breken maar resultaat had dat niet. Berkel probeerde in het eigen spel te komen , kreeg ook kansen via o.a Anouk Angkotta, Celia Chee en Demi Verlangen maar de Nijmegenaren hadden een goede keepster meegenomen die geen trek had in een tegentreffer. Aan berkelzijde dacht Bianca Troost er hetzelfde over waardoor er na 45 minuten gerust werd met een 0-0 tussenstand. Das uiteraard niet genoeg dus moest Berkel er een tandje bijdoen wilde het de wedstrijd naar zich toetrekken. 

Vlak na rust voorkwam Bianca Troost een tegentreffer en liet veel later ging een schot van Anouk Angkotta rakelings langs het Trekvogels doel. Een doelpunt kon niet uitblijven, alleen wie breekt de ban en laat dat nou net de gasten zijn want die wisten pardoes in de 67e minuut de 0-1 te scoren. Een domper dus voor de thuisclub die nu echt alles op alles ging zetten in de hoop een doelpunt te kunnen forceren. Druk naar voren en de bal zo veel mogelijk richting het Trekvogels doel en dan zou hij toch een keer moeten vallen….. Legio kansen maar al eerder gezegd bij de tegenstander een keepster op doel die niks doorlaat en inmiddels ging de klok op het scorebord nijdig richting de 90e minuut. Weer de bal richting en doel van de tegenstander en jawel ! Anouk Bernoster kopt de 1-1 in de touwen. Iedereen gek van blijdschap en nu…. hopen op een lange blessuretijd want een 2e treffer hing in de lucht en niemand zat op een verlenging te wachten. En jawel ….. echt in zo’n beetje de allerlaatste seconde bracht Celia Chee heel Berkel in extase want zij scoorde fraai en beheerst de 2-1 en bracht dé blauw-gele trots uit Lansingerland zo de winst en de volgende ronde van de nacompetitie. 

Ontlading en feest natuurlijk na afloop en nu de blik op ronde 2 en die brengt Berkel naar Zwolle waar het komende zaterdag aantreedt tegen Be Quick’28 en de aftrap 17.00 uur zal zijn.

Redactie en foto: Johan van Aalst

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten