Concordia heeft nieuw bestuur

Op 4 juni hebben de leden van Concordia -tijdens een extra ingelaste ALV- ingestemd met de kandidatuur van een nieuw bestuur, onder leiding van de nieuwe voorzitter Dick Schoorl. Sierk Coolsma draagt hiermee de verantwoordelijkheid over aan zijn opvolger.

Tijdens de extra ALV gaf oud-voorzitter Sierk Coolsma een uitleg over de aanstaande bestuurswisseling: “Na bijna 6 jaar zit mijn bestuurstermijn erop. Na mijn aankondiging eerder dit jaar heeft Dick Schoorl zich kandidaat gesteld. Net als vele Concordianen ken ik Dick al langer, en ik weet dat hij een hele goede opvolger zal zijn. Dick is al heel wat jaren lid en heeft verschillende vrijwilligers taken vervuld. Niet voor niets is hij enkele jaren geleden benoemd als Lid van Verdienste.”

Dick Schoorl heeft een divers en zeer ervaren team om zich heen verzameld met 2 andere leden van Verdienste, Theo de Lange (afgevaardigde namens de Golf afdeling) en Fred van der Brugge (als vicevoorzitter en secretaris a.i.), alsmede Jo-An Steunenberg als nieuwe penningmeester en Louis Göttgens als afgevaardigde van de voetbalafdeling. Daarnaast gaat Yvette Eveleens (organisator van de laatste 2 succesvolle Pinkster Panther toernooien) meedraaien. Zij zal volgens de verwachtingen in oktober ook worden voorgedragen als bestuurslid.

Sierk Coolsma: “Met deze samenstelling zijn wij als latend bestuur vol vertrouwen dat de vereniging goed verder geleid zal worden. De vereniging staat er goed op, zowel financieel als op het gebied van vrijwilligers. Ik heb dat altijd benadrukt: vrijwilligers zijn de ware rijkdom van de vereniging. En dat is altijd mijn speerpunt geweest tijdens mijn bestuursperiode.”

Met de benoeming van zijn nieuwe bestuur is Dick uiteraard in zijn nopjes: “In de afgelopen periode hebben we -achter de schermen- hard gewerkt aan de vorming van het nieuwe bestuur. Ik ben trots de verantwoordelijkheid op me te mogen nemen van het bestuur van deze mooie vereniging. We staan aan de vooravond van ons 28e lustrum, daar zullen we direct mee gaan beginnen. Sierk en zijn medebestuursleden, secretaris Maarten Schröeder, penningmeester Helena Caessens, voetbal afgevaardigde Bram van Straalen en golf afgevaardigde Rinus Kroon, laten een stabiele en gezonde vereniging achter. Ik ben ze zeer erkentelijk voor wat zij gedaan hebben. Concordia wordt 140, maar is nog altijd zeer vitaal.”

In oktober zal de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering worden georganiseerd. Dan zullen Dick en zijn mede bestuursleden meer plannen ontvouwen over hoe ze de vereniging willen gaan besturen. 

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten