COLUMN VAN EEN KEEPERSTRAINER :                    “Een elftal vragen aan Nick Hasper, keeper van DHC 1”

Nick Hasper, foto DHC

1# Hoe oud was je en welke clubs heb je doorlopen?

Ik ben begonnen toen ik ongeveer 6/7 jaar was bij GDA en hierna bij: ADO, Haaglandia, HBS en DHC.

2# Je bent nu 24 jaar, volgens mij nog lang niet op je top, waar ligt je plafond?

Dat moet nog blijken, ik heb in ieder geval erg veel zin in de komende wedstrijden waarin ik belangrijk probeer te zijn voor het team. Tijdens de coronaperiode heb ik ook doorgekregen dat er buiten het voetbal een hoop leuke dingen te ondernemen zijn. Zo ben ik bijvoorbeeld begonnen met de verkoop van luxe uurwerken (polshorloges) onder de naam NHwatches waar ook veel tijd in gaat zitten.

3# Hoe belangrijk is de keeperstraining voor je?

Op dit moment hebben we bij DHC helaas geen keeperstrainer, vooral na lange periodes van niet trainen/spelen kom je graag zo snel mogelijk weer terug op je niveau van daarvoor, zonder keeperstraining merk ik dat dit langer duurt en dat is jammer. Misschien heb jij wat tijd over? Haha

4# Welke keeperstrainers heb je gehad en hoe belangrijk waren die voor je? 

Gianni Kamperveen , Jon Stikkolorum + Errol Wong a Soy , Raymond Mulder, Jim van der Leer zijn bij mij het meest blijven hangen. Waar in de jeugd voornamelijk Jon Stikkolorum + Errol Wong a Soy bij Haaglandia erg belangrijk zijn geweest, de trainingen die ze gaven waren zwaar waardoor ik binnen 2 jaar grote stappen heb kunnen maken in fitheid. In de jeugd bij Ado met Gianni Kamperveen voornamelijk techniek geleerd. Met Raymond Mulder heb ik maar een korte periode kunnen trainen maar wat wel erg is bevallen. Als laatste in de senioren Jim van der Leer bij DHC, topgozer en een goede trainer, zou graag nog eens met hem willen samenwerken.

5# Waar kan jij je aan ergeren en waar word je blij van tijdens een wedstrijd?

Onterechte beslissingen van scheidsrechters/grensrechters. Ik word dan weer blij van mooi uitgespeelde doelpunten van het team.

6# Hoe bereid jij je voor op een wedstrijd en heb je een bijgeloof voor een wedstrijd?

Meestal probeer ik ruim op tijd er te zijn om nog even wat te eten op de club, dan hoef je je niet druk te maken over de tijd en kan je relaxed aan je warming up en wedstrijd beginnen.

Ik had wel een bijgeloof maar daar ben ik gelukkig alweer een tijdje niet meer mee bezig. Bij wat drukkere wedstrijden moest mijn bidon altijd aan de kant van het goal liggen waar het meeste publiek stond.

7# Uitstraling is belangrijk voor een keeper, besteed je veel tijd aan je tenue en je warming up? 

Bij DHC worden er in overleg in het begin van het seizoen 2 shirts besteld, ik wil graag de keuze hebben tussen lange en korte mouwen. Op wedstrijddagen besteed ik hier dan ook verder niet veel aandacht aan. De warming up vind ik wel altijd belangrijk omdat je dan voor je zelf gelijk een goed gevoel voor de wedstrijd kan neerzetten.

8# Wat voor kleedkamergein heb jij meegemaakt, noem een paar leuke momenten.

Buiten de kleedkamer clichés van de voetbaltas onder de douche en de jeukpoeder in de slidingbroek was er bij Haaglandia een moment waar we keeperstraining hadden met een vrij grote groep waarin de (oude) handschoenen van een collega aan elkaar gelijmd zaten, hier hebben we natuurlijk leuke momenten aan beleefd.

9# Keeperstraining en wedstrijd op gras of kunstgras?

Keeperstraining op gras, wedstrijd op gras mits het er goed bij ligt natuurlijk anders kunstgras.

10# Volgend weekend gaan we waarschijnlijk weer beginnen met de competitie, ben je genoeg voorbereid en waar gaan jullie eindigen als de competitie wordt uitgespeeld?

Ja we zijn inmiddels alweer een tijdje bezig met trainen waardoor je weer wat ritme op kan bouwen. Aankomend weekend spelen we nog een oefenwedstrijd om dan volgende week weer voor de competitie te beginnen. Wij eindigen dit seizoen op de 1e plek.

11# Ook jullie stappen over naar de zaterdag, wat vind je daar van?

Een goede stap. Voornamelijk omdat ik denk dat er op een zaterdag gewoon meer jeugd (inclusief ouders) blijven hangen om de wedstrijd van het 1e team te bekijken. In ons geval is het ook nog eens gunstig omdat je tegen veel regioteams speelt waardoor er leukere wedstrijden met meer publiek zal worden gespeeld. Dit is voor het team leuk maar natuurlijk ook voor de omzet in de kantines van de clubs.

Nick bedankt voor dit interview en succes met het hervatten van de competitie !

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten