BVCB volstrekt machteloos tegen Papendrecht

BVCB – Papendrecht 1 – 3 (1 – 1)

Hield BVCB aan de eerste competitiewedstrijd in extremis nog een puntje over, afgelopen zaterdag geeft de thuisclub niet thuis in het duel met Papendrecht. Tegen de verhouding in komt de ploeg van Boereboom nog wel op voorsprong, maar in de slotseconde van de eerste helft strijkt Papendrecht die plooi nog recht. In de tweede helft is BVCB amper bij machte om aanspraak te maken op een tweede treffer. In de slotfase trekt Papendrecht met twee doelpunten van Justin Beemsterboer de winst naar zich toe.

In het verleden stonden BVCB en tegenstander Papendrecht wel vaker tegenover elkaar. BVCB kon in de vaak stevige duels deze tegenstander dikwijls van het lijf houden. Voor het laatst verloren duel tegen deze opponent moet er een kleine tien jaar terug gegaan worden in het verleden.

BVCBtrainer Dick Boereboom stuurt een elftal het veld in, dat met maar liefst zes namen afwijkt van de basisformatie ten opzichte van vorige week. Doelman Massimo van Ewijk heeft zijn schorsing van één duel uitgezeten en staat weer onder de lat. Drie spelers die weer terug zijn van een korte of langere vakantie krijgen een basisplaats toebedeeld. Het is wellicht een verklaring waarom er in de eerste thuiswedstrijd weinig te bespeuren valt wat betreft automatismen. Aangezien de gasten het ook niet van gepolijst voetbalspel moeten hebben, laat de eerste fase van het duel zich schetsen als één met veel balverlies, foutief inspelen en is een fatsoenlijke opbouw ver te zoeken.

Na een matig eerste kwartier doet de eerste mogelijkheid voor Papendrecht zich voor. Over de linkerflank komt Rick Molenaar goed door en heeft oog voor Jurvenni Bernadina, die zijn voet niet goed achter de bal krijgt, waardoor de bal voorlangs aan het Hoekse doel voorbij gaat. Nog geen twee minuten later krijgt dezelfde Berdina een nog grotere kans, maar ook die is niet aan de Papendrechter besteed. De kans doet zich voor als een inzet van Daniel van Dorp op de bovenkant van de lat komt, om vervolgens terug in het veld voor de voeten van Bernadina te vallen.

Als er een half uur is verstreken, heeft BVCB zich nog niet één keer in de buurt van het doel van Papendrecht gemeld. De aanvalsopbouw stokt al in een vroeg stadium en het alternatief, de lange bal van achteruit, is ook niet besteed aan de blauwwitten. BVCB ontsnapt zelfs voor de derde keer aan een achterstand. Een hoge voorzet wordt slecht verwerkt door de stompende Van Ewijk, waardoor Norichia Nieveld een uitgelezen mogelijkheid krijgt om de score te openen. Mitchell Feijen is er verantwoordelijk voor dat de inzet geen doel treft.

In de laatste minuut van het eerste bedrijf komt BVCB tegen alle verhoudingen in op voorsprong.  De eerste kans is daarmee gelijk raak. Een voorzet van Rob Vrijenhoek wordt ingekopt door Ricoberto Luijando. Vriend en vijand kijken elkaar bedenkelijk aan: hoe is het mogelijk dat BVCB met een voorsprong de kleedkamers gaat opzoeken? Maar eer men van de verbazing is bekomen, trekt Papendrecht de stand in de slotseconde voor rust nog gelijk. Nieveld kan van dichtbij de 1 – 1 laten aantekenen. De goed leidende scheidsrechter Ebink laat de aftrap niet eens meer nemen.

Na rust valt er maar bar weinig te beleven op het hoofdveld van sportpark De Sporthoek. Er staan twee ploegen op het veld, die het niet voor elkaar krijgen om het publiek te vermaken. Na een kleine tien minuten komt BVCBspits Michael de Rooij hard in botsing met keeper Roy Rijntjes en verdediger Cees Baars. De Rooij kan niet verder en moet zich laten vervangen door Ferdi Sinar. Ook de rappe aanvaller kan het tij van geen kansen creëren keren. Ver na de wedstrijd die voor BVCB verloren gaat in de slotfase, druipt het chagrijn van het gelaat van Sinar. “Het was echt heel slecht, wat we hebben laten zien. Niet normaal, zo slecht. En schrijf dat maar gewoon op……” BVCB krijgt in de tweede helft slechts twee mogelijkheden op een tweede treffer. Even zoveel keer is het Vrijenhoek die eerst zijn voet niet achter een goede voorzet van Giovanni de Groot krijgt en in de toegevoegde extra minuten jast hij de bal ver over. BVCB kijkt dan al tegen een 1 – 2 achterstand aan. Na een even onnodige als domme overtreding van Martijn Stel legt Ebink, ondanks het lichte vergrijp, de bal op de stip. Het buitenkansje wordt onberispelijk benut door invaller Justin Beemsterboer. Met nog een kleine tien minuten speeltijd heeft BVCB nog maar kort om de achterstand te repareren. Als vlak voor tijd Papendrecht door een rode kaart voor Wesley Tilroe met tien man komt te staan, gloort er nog enigszins een sprankje hoop voor de Boereboom-elf. In die fase doet de eerder genoemde kans voor Vrijenhoek zich voor, waardoor BVCB nog een puntje zou kunnen redden. Zo ver komt het dus niet. Sterker nog: door balverlies aan BVCBzijde krijgt Beemsterboer een vrije doorgang richting Van Ewijk, die met een schuiver het nakijken krijgt en de eindstand op 1-3 wordt bepaald.

BVCB krijgt volgende week de kans om in Nieuw Lekkerland de eerste winst binnen te halen. Zowel bij de spelers als bij de technische staf is een ieder zich er van bewust dat er dan beslist uit een ander vaatje moet worden getapt.

Opstelling BVCB: Massimo van Ewijk, Mitchell Feijen (90’ Coen Barg), Giovanni de Groot, Martijn Stel, Evan Blom (74’ Elroy Wijngaarde), Nick Walbeek, Rob Vrijenhoek, Mike Hollenberg, Michael de Rooij (53’ Ferdi Sinar), Menno Vooges (74’ Lugino Schubert) Ricoberto Luijando

Redactie: Henk-Piet Goudappel
Foto: Ronald Kroos

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten