BVCB struikelt weer over angstgegner RVVH

RVVH – BVCB 2 – 1 (1 – 1)

BVCB heeft de goede reeks van twee keer winnen in competitieverband en de doordeweekse bekerwinst (4-2) tegen Hermes DVS geen goed vervolg kunnen geven. In Ridderkerk speelt BVCB een moeizame wedstrijd tegen het altijd lastige RVVH. Aan de Sportlaan, waar de straffe wind het spel niet ten goede komt, raakt BVCB nog wel op voorsprong, maar ziet het in de slotfase mis gaan.

De wedstrijden tegen RVVH zijn voor BVCB altijd lastige opgaven. Als de statistieken erbij worden gehaald, mag die constatering met recht een understatement genoemd worden. In het verleden troffen beide clubs elkaar in totaal tien keer. Van deze ontmoetingen wist BVCB er slechts één in winst om te zetten. Het thuisduel van eerder deze competitie eindigde in een 2-2remise. Alle overige wedstrijden waren altijd een prooi voor de ploeg uit Ridderkerk.

Gesterkt door de resultaten van de afgelopen weken en prijkend op de derde plaats in de eerste klasse C, vertrok BVCB uit Bergschenhoek om deze negatieve serie te doorbreken. De ploeg van Dick Boereboom start rommelig en enigszins nerveus ogend aan de wedstrijd. Er wordt veel balverlies geleden en aan de tegenstander wordt (te) veel ruimte gelaten. De eerste doelpoging komt dan ook van de kant van RVVH, middels een schot van aanvoerder Papito Merencia. BVCBdoelman Massimo is attent en heeft weinig moeite om het schot goed te verwerken.

De thuisploeg vindt elkaar makkelijk, wat gegeven de vele ruimte niet zo verwonderlijk is. Ondanks dat lukt het de ploeg van Kevin Vink niet gevaarlijk te worden. Na een kwartier spelen, waarin BVCB met name zoekende naar zichzelf is, komen de Hoeksenaren onverwacht op voorsprong. Een corner van Jeremy de Hoog valt gedragen door de wind bij de tweede paal, waar het voor de vrij staande Ferdi Sinar een koud kunstje is, om zijn ploeg op voorsprong te brengen.

Het lukt BVCB om de voorsprong slechts tien minuten vast te houden. De goed spelende Shamir de Jesus is doortastender dan de BVCBdefensie en brengt de bal in het BVCBdoelgebied. Gino Boers is er als de kippen bij om al glijdend de gelijkmaker te laten noteren.

Na ruim een half uur spelen, wordt de toch al uitgedunde selectie van Boereboom, geconfronteerd met het uitvallen van captain Mike Hollenberg. Met een blessure aan het bovenbeen moet hij zich laten vervangen door Ian Bosch. Bosch is in korte tijd de vierde speler die de rechtsbackpositie moet innemen. Roan Blom is onlangs om persoonlijke redenen gestopt met voetballen en op de tribune kijken de geblesseerde Nick Mahieu en de lang geblesseerde Martijn Stel noodgedwongen toe. Leon van den Berg verhuist van de rechtsback naar het centrum van de Hoekse verdediging.

Het verloop van de eerste helft blijft van begin tot aan het einde hetzelfde verhaal. BVCB weet zich niet te herpakken, biedt de tegenstander als maar de ruimte, maar RVVH verzuimt te profiteren van diezelfde ruimte. Verder dan een afstandsschot van Merencia, goed gepareerd door Van Ewijk, komt de Vinkformatie niet. Op slag van rust krijgt BVCB zelfs de kans om met een voorsprong richting de kleedkamers te gaan. Sinar wil trappend zijn tweede doelpunt produceren, daar waar een kopbal wellicht meer voor de hand had gelegen.

Het eerste kwartier na rust kent hetzelfde beeld als de eerste helft. RVVH doorklieft bij tijd en wijle op simpele wijze de BVCBafweer, maar tot echte kansen leidt dit amper. Omdat de scherpte in aanvallend opzicht ontbreekt bij de Ridderkerkers blijft BVCB lang op de been. In het laatste half uur krijgt BVCB iets meer vat op de tegenstander, zonder zelf tot grootse daden te komen. Het zoeken naar een voetballende oplossing, wordt te veel vergeten, waardoor lange ballen het antwoord wordt. Toch zijn de Hoekse kansjes die ontstaan gevaarlijker dan die van de gastheren. Zo eindigt een goede inzet van Sinar recht in de handen van doelman Tim Elkhuizen en eindigt een doelpoging van Michael de Rooy op de binnenkant van de paal.

RVVH trainer Kevin Vink gaat op zoek naar de winst door in een kort tijdbestek gebruik te maken van al zijn wissels. Drie minuten voor het eindsignaal van de goed leidende arbiter Stuurman, betaalt zich dit uit. Een goed opgezette aanval, mogelijk gemaakt door de geboden ruimte, wordt BVCB fataal. Invaller Remco Buist wordt luid bejubeld na het binnenwerken van de 2 – 1. Met een één op één speelwijze probeert BVCB nog te redden wat er te redden valt. Ian Bosch is in de slotseconden nog dicht bij de gelijkmaker, maar zijn kopbal wordt ternauwernood van de lijn gehaald.

Door de winst neemt RVVH de derde plaats over van BVCB, dat nu in punten gelijk staat met Brielle, dat een iets beter doelsaldo kent. Volgende week neemt BVCB het op eigen bodem als nummer vijf op tegen koploper Heerjansdam.

Opstelling BVCB: Massimo van Ewijk, Mitchell Feijen, Giovanni de Groot, Dirk Bleichrodt (60’ Rob Vrijenhoek), Leon van den Berg, Evan Blom (46’ Ricoberto Luijando), Coen Barg, Mike Hollenberg (32’ Ian Bosch), Michael de Rooy, Ferdi Sinar, Jeremy de Hoog

Redactie: Henk-Piet Goudappel
Foto’s: Ron van Bekkum Fotografie