BVCB selectie met bekende gezichten en een enkele versterking

BVCB gaat de komende competitie 2024-2025 in met een selectie die nagenoeg gelijk is aan die van afgelopen seizoen. Drie spelers verlaten de club om uiteen lopende redenen. Van buitenaf hebben twee spelers zich aangemeld, die de hoofdmacht gaan versterken. Die hoofdmacht zal geleid worden door de nieuwe trainer Ralph Kalkman.

De selectie voor het komende seizoen telt louter bekende gezichten oftewel veel spelers blijven BVCB trouw. Aan het einde va het seizoen hebben Ricoberto Luijando en Sten van Dijk aangegeven te stoppen met voetballen op het hoogste niveau. Luijando zet definitief een punt achter zijn carrière en Van Dijk speelt eerst nog een half jaar in een vriendenteam bij HOV om vervolgens voor zijn studie te vertrekken naar Finland.

Mitchell Feijen is de derde spelers die BVCB achter zich laat. De robuuste verdediger maakte dit daags voor het verstrijken van de overschrijvingsperiode bekend. Nota bene tijdens de gezamenlijke presentatieavond voor het nieuwe seizoen kwam Feijen met het nieuws volgend jaar te zullen uitkomen voor derde divisionist Smitshoek.

Ralph Kalkman, nieuwe BVCBtrainer

Ralph Kalkman heeft het laatste halfjaar Heinoord onder zijn hoede gehad en met succes. Hij loodste de ploeg met een kampioenschap naar de eerste klasse. Heinenoord is tevens de woonplaats van de 46-jarige nieuwe trainer van BVCB. Als trainer heeft Kalkman in het verleden clubs als Piershil, Zwaluwen en Capelle onder zijn hoede gehad. Eerder stond hij al eens een langere periode onder contract bij Heinenoord.

Bij het zelfde Heinenoord is Kalkman ook als speler actief geweest. Daarnaast speelde hij voor o.a. Poortugaal, Feyenoord en Sparta. Behalve trainer is de nieuwe BVCBtrainer mede-eigenaar van Footballshop.nl.

Marciano Pape en Bryan Richardson maken overstap

Marciano Pape is 24 jaar en komt van vv Capelle. Hij heeft meer dan 60 wedstrijden gespeeld in de vierde divisie en heeft dus ervaring op een hoger niveau. Pape kiest voor BVCB omdat hij een stapje terug moet doen in verband met veranderde werkomstandigheden. Hij heeft voor BVCB gekozen, omdat hij een club zocht met een trainer die hij kent en zijn situatie begrijpt. Pape en Kalkman hebben in het verleden al twee en een half jaar samengewerkt. Hij voegt aan BVCB toe: duelkracht, voetballend vermogen en winnaarsmentaliteit. Hij is rechtsbenig maar kan ook goed uit de voeten met zijn linkerbeen. Kalkman ziet in Pape vooral een controleur op het middenveld.

Bryan Richardson is een 22jarige speler die zijn wieg in New York had staan. Hij komt over van RKAVV uit Leidschendam. Richardson speelde in de jeugd van o.a. Sparta en Dordrecht. Bij Dordrecht heeft hij zijn debuut in de Keuken Kampioen Divisie mogen maken. Hij speelde ook voor de nationale ploeg O17 van de Verenigde Staten. Na een kortstondig avontuur in Griekenland belandde de centrale middenvelder via Spartaan’20 uiteindelijk bij RKAVV. De ploeg uit Leidschendam komt ook uit in de vierde divisie, derhalve stonden de twee nieuwkomers van BVCB afgelopen seizoen als elkaars tegenstanders op het veld.

Eigen talenten krijgen kans

Om de Hoekse selectie compleet te maken, zal Kalkman ook nog een aantal jonge talenten vanuit de jeugd of BVCB O23 de kans geven om zich in de hoofdmacht te gaan bewijzen. Van binnen de club sluit sowieso Roan Blom aan, die al eerder deel uitmaakte van de selectie.

Op maandag 5 augustus start BVCB de voorbereiding op een, hopelijk, succesvol seizoen.

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten