BVCB richt het vizier op nacompetitie

BVCB – Rijsoord 4 – 1 (2 – 0)

In de laatste competitieronde van dit seizoen spelen BVCB en Rijsoord een duel “om des keizers baard”. Het moet wel heel gek lopen, wil BVCB de nacompetitie om promotie naar de vierde divisie, mislopen. Het mag met grote cijfers verliezen en dan moet Brielle hun duel winnen. Beiden gebeuren niet. En tegenstander Rijsoord wist een aantal weken geleden al dat het doek was gevallen. De ploeg uit Ridderkerk degradeert voor de tweede keer op rij.

Een half uur later dan gepland, blaast scheidsrechter Roeleveld, voor het aanvangen van de wedstrijd. Vanwege oponthoud in het verkeer arriveren de Ridderkerkers veel later dan de bedoeling was. De toeschouwers op sportpark De Sporthoek, waar de grasmat er goed bij ligt, malen er niet om en genieten van het heerlijke zonnetje.

BVCBtrainer Dick Boereboom moet zijn aanvoerder Mike Hollenberg missen vanwege een schorsing. Het biedt hem de gelegenheid om met een verrassende invaller te komen. Martijn Stel heeft het gehele seizoen keihard gewerkt om te herstellen van de operaties aan zijn schouders. Juist in het slot van de competitie maakt hij zijn rentree en speelt zijn eerste minuten van het seizoen. Menno Vooges krijgt een basisplaats op het middenveld toebedeeld en speelt een goede en solide wedstrijd.

Het eerste doelgevaar komt van Hoekse kant. Een sublieme pass van Jeremy de Hoog biedt Coen Barg een vrije doortocht richting Rijsoord-doelman Jesse Verveer. Barg heeft het vizier nog niet op scherp: hij passeert met een schuiver Verveer, maar ook het doel aan de verkeerde kant van de paal.

Na op de seconde af tien minuten spelen is Barg wel doeltreffend. Verdediger Timo Versteeg gaat ongelukkig op de bal staan, waarna Barg er als de kippen bij is om het leer op te pikken. Zijn inzet eindigt op de voeten van Verveer, maar in de rebound van dezelfde Barg moet de Ridderkerkse goalie alsnog capituleren, 1 – 0. In het eerste half uur heeft BVCB weinig tot niets te duchten van de gedegradeerde tegenstander. Er komen kansen voor Michael de Rooij (kopbal net naast)  en Ferdi Sinar ( hard schot naast), maar treffers blijven uit.

Het grootste gevaar voor de gastheren komt -onbedoeld- vanuit eigen gelederen, als een corrigerende actie van Giovanni de Groot de bal een rare vlucht neemt en tot opluchting van m.n. De Groot zelf over het doel van Massimo van Ewijk vliegt.

Met een even acrobatisch als magnifiek doelpunt van De Rooij komt BVCB op 2-0. Met een snelle opening vindt Barg Ricoberto Luijando, die zijn tegenstander passeert en de bal voor geeft op De Rooij, die op miraculeuze wijze de Hoekse voorsprong verdubbelt. De inzet van de BVCBtopsoorder houdt het midden tussen een omhaal en een hakje in de lucht. Vlak voor rust krijgt Sinar een dot van een kans om de voorsprong verder uit te bouwen. Het vlammende schot spat van dichtbij uiteen op de vuisten van Verveer, die vervolgens Barg de rebound ziet missen. Op slag van rust moet zo waar Van Ewijk nog even aan de bak. Na goed voorbereidend werk van Damian Muller krijgt Youri Haasdijk de eerste grote kans voor Rijsoord. De Hoekse doelman tikt de bal uitstekend over de lat.

In de tweede helft voetbalt BVCB frank en vrij en gaat op zoek naar de derde treffer. De bal kent veel omzwervingen, maar echt dreigend wordt het lange tijd niet. Het eerste gevaar komt voort uit een goede aanvallende actie van De Groot die met een prima voorzet De Rooij bereikt. De kopbal die volgt wordt maar ternauwernood vlak voor de doellijn weggewerkt. Kansen komen er ook voor Sinar en Luijando, maar beiden treffen geen doel.

Eén van de spaarzame aanvallen van de pupillen van Johan Versluis leidt tot een tegentreffer voor de blauwwitten. Met een uitstekend schot dat via de binnenkant van de paal inslaat achter van Ewijk, tilt Enrique Edomaruse de stand naar 2-1. Ondanks dat Rijsoord de marge verkleint, zal het nooit spannend worden. Daarvoor is het krachtsverschil simpelweg te groot.

Met nog ruim een kwartier te spelen, wordt Rob Vrijenhoek ingebracht in plaats van Barg. Vrijenhoek staat nauwelijks twee minuten in het veld of hij is al trefzeker. Het voorbereidende werk is van Blom, die met een mooie pass De Groot bereikt. De voorzet van de Hoekse verdediger biedt Vrijenhoek de gelegenheid om succesvol af te ronden. Er komen nog kansen voor Blom en Mitchell Feijen, maar beide spelers zien Verveer redden op hun inzetten. Uit de redding op het schot van Blom volgt een corner, die genomen wordt door De Hoog. Vrijenhoek krijgt de gelegenheid om de bal in te koppen om zo de eindstand op 4 -1 te bepalen.

Met nog vijf minuten op de klok krijgt Jeremy de Hoog een publiekswissel, om op deze wijze afscheid te nemen van de Hoekse supporters. De Hoog vertrekt naar Spanje voor een nieuw avontuur in zijn leven.

Door het resultaat eindigt BVCB op de vierde plaats in de eerste klasse C. Het levert geen prijs op, maar de Hoeksenaren hebben wel de meest productieve ploeg in de eerste klasse C. BVCB volgt op de ranglijst achter de periodekampioenen Heerjansdam, RVVH en Xerxes/DZB. Hoewel het er lange tijd niet naar uitzag dat de champagnekurken in Heerjansdam zouden knallen, wordt deze ploeg toch kampioen. Het moet daarvoor wel een 1 – 2achterstand ombuigen. Met twee doelpunten in even zo veel minuten maakt Luke Homan in het laatste kwartier aan alle onzekerheid een einde en mag Heerjansdam zich kampioen noemen. Dit gegeven betekent voor BVCB dat het de periodetitel overneemt van Heerjansdam en dat er nog een toetje volgt in de vorm van nacompetitie.

BVCB speelt aanstaande dinsdag tegen Xerxes/DZB. De wedstrijd op sportpark Faas Wilkes begint om 20.00 uur. De winnaar van dit duel speelt op zaterdag 3 juni een uitwedstrijd tegen RVVH.

Opstelling BVCB: Massimo van Ewijk, Mitchell Feijen, Giovanni de Groot, Martijn Stel (65’ Nick Mahieu), Leon van den Berg,  Coen Barg (73’ Rob Vrijenhoek, Michael de Rooij, Menno Vooges, Ferdi Sinar (73’ Evan Blom), Jeremy de Hoog (85’ Dirk Bleichrodt), Ricoberto Luijando

Redactie: Henk-Piet Goudappel
Foto: Archief

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten