BVCB heeft geen kind aan Spartaan’20

BVCB – Spartaan’20 3 – 1 (2 – 0)

Daar waar het twee weken geleden nog even onrustig was binnen de gelederen van BVCB, daar ziet de wereld er nu opeens heel anders uit. BVCB zette vorige week Brielle al aan de kant en leek zich te herpakken na de twee uitglijders daarvoor. Afgelopen zaterdag was de Boereboomformatie Spartaan’20 duidelijk de baas. Vooral de overtuigende manier waarop de winst naar zich werd getrokken, geeft de blauwwitte burger weer moed.

Vanaf de eerste aftrap kent het duel BVCB versus Spartaan’20 een levendig begin. Het is de thuisclub die van meet af aan het initiatief neemt en veel balbezit kent. Binnen vijf minuten lijkt BVCB al op voorsprong te komen, maar Coen Barg die een matige inzet nog met een verrassende  kopbal een goede wending geeft, doet dit in buitenspelpositie.

BVCB is gretig, speelt energiek en bij balverlies zet de ploeg direct druk op de manschappen van Omar Khan. Groot pluspunt is dat BVCB deze speelwijze lang kan volhouden. Zeker in de eerste helft hebben de blauwwitte geen kind aan Spartaan’20. Binnen het eerste kwartier komt BVCB verdiend op voorsprong. Aan de basis van de openingsgoal ligt een verre ingooi van Mike Hollenberg. Michael de Rooy vormt als zo vaak met het hoofd een prima tussenstation en biedt Ricoberto Luijando de gelegenheid zijn ploeg op voorsprong te zetten. De inzet van Luijando heeft vlak voor de doellijn nog een laatste tikkie nodig om tot doelpunt te worden gepromoveerd. Ferdi Sinar is de gevierde man.

Luttele tellen later krijgt BVCB een goede gelegenheid om de voorsprong al snel te verdubbelen. Dirk Bleichrodt, debuterend in de wedstrijd tegen Brielle, speelt ook in het duel tegen Spartaan’20 vanaf de aftrap en doet dit zeer verdienstelijk. Een goede opening vanaf zijn voet vormt de basis voor een goede Hoekse aanval. Barg geeft vervolgens goed voor, maar Luijando kan er geen goed vervolg aangeven.

In de 19e minuut komt BVCB dan wel op 2- 0. Opnieuw ligt een verre ingooi van Hollenberg aan de basis van het doelpunt. Spartaan’20 krijgt geen grip op het wapen van de aanvoerder, wat Sinar de gelegenheid geeft om een assist op Barg te geven. De man met het neusje voor de goede plek rondt knap af met een inzet achter het standbeen.

Als er een half uur is verstreken, heeft Spartaan’20 nog geen voet aan de grond gekregen. Door de vroege druk die BVCB zet, komen de bewoners van de Oldegaarde niet aan voetballen toe. Gevolg is dat de vroeg verkregen ruime voorsprong van de thuisploeg geen moment in gevaar komt.

Ondanks de hobbelige grasmat komt BVCB met enige regelmaat tot prima opgezette aanvallen. Bleichrodt opent met een perfecte steekbal op Sinar, die vervolgens goed kan voorzetten. De Rooy kopt in, maar keeper David Hartog heeft het juiste antwoord paraat.

Pas in de slotfase van de eerste helft lukt het Spartaan’20 om enige druk op de defensie van BVCB te zetten. Maar de verdedigende linie van de gastheren geeft geen krimp of beter gezegd geeft geen kans weg. Als de rust aanbreekt, zoekt BVCBdoelman Massimo van Ewijk met een tevreden gevoel de kleedkamer op: hij heeft niet één keer hoeven ingrijpen.

Het komt voor geen enkel persoon die de wedstrijd BVCB tegen Spartaan’20 bekijkt, als een verrassing, als de bezoekers fel uit de startblokken komen. Wil de Khanbrigade nog iets van een resultaat boeken, zal het alles uit de kast moeten halen, om in ieder geval de stand gelijk te trekken. Echter de manier waarop de Hoekse tegenstander dit wil bewerkstelligen mist iedere overtuiging. Aan de andere kant kan gezegd worden dat dit de verdienste is van BVCB. Ook in de tweede helft gooit de thuisclub veel energie in het duel en geeft de tegenstander het gevoel dat er vandaag niets te halen valt op het Sporthoekpad.

Daar waar de opponent wel voor gevaar wil zorgen, maar daar niet tot in staat is, daar vergroot De Rooy juist de zorgen nog eens extra. Jeremy de Hoog stuurt de lange spits de diepte in en met enig fortuin houdt De Rooy de bal onder controle. De ferme rush brengt De Rooy oog in oog met Hartog, die geen verweer heeft op de goede inzet van de Hoekse spits.

Even later krijgt Barg de mogelijkheid om nog meer zout in de wonden van de Spartanen te strooien, maar zijn inzet na een goede assist van Sinar, verdwijnt langs het doel van Hartog.

Noem het een wanhoopsdaad of noem het een ultieme poging om te redden wat er nog te redden valt. Feit is dat trainer Omar Khan halverwege het tweede bedrijf met vier wissels in één keer komt. Veel heeft het allemaal niet om het lijf. BVCB is niet van zijn stuk te krijgen en ook Boereboom gaat gebruik maken van zijn wissels, al is dit om een heel andere reden dan zijn collega.

Tien minuten voor het eindsignaal weet Spartaan’20 toch nog iets terug te doen. Een voorzet van de linkerkant wordt goed ingekopt door de sterke invaller Manzenza Quiavuazoa. De winst voor BVCB komt in de slotfase geen enkel moment in gevaar. De Spartaanse doelpuntenmaker is met een halve omdraai nog het dichtst bij de aansluitingstreffer, maar zijn inzet verdwijnt ver naast het Hoekse doel. In de extra tijd die arbiter Greveling toekent, heeft De Hoog nog een fraai slotakkoord. Een prima schot van afstand wordt goed gepareerd door Hartog.

Met de soevereine overwinning tankt BVCB een flinke dosis zelfvertrouwen richting de wedstrijd van volgende week. De Hoeksenaren gaan de strijd in Ridderkerk aan met RVVH, een tegenstander waar BVCB het doorgaans altijd lastig heeft.

Opstelling BVCB: Massimo van Ewijk, Mitchell Feijen, Giovanni de Groot (83’ Rob Vrijenhoek), Dirk Bleichrodt (76’ Menno Vooges), Leon van den Berg (70’ Ian Bosch), Coen Barg, Mike Hollenberg, Michael de Rooy, Ferdi Sinar (74’ Evan Blom), Jeremy de Hoog, Ricoberto Luijando (70’ Evan Blom)

Redactie: Henk-Piet Goudappel
Foto’s: Rick den Outer

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten