BSC’68 wint voor 4e keer op rij maar komt niet dichterbij

Het was zaterdagmiddag prima toeven op sportpark “Ons Nieuwe Erf”. Een graadje of 15, bijna geen wind en zelfs het zonnetje liet zich zien. Onder de beukende klanken van het sfeerteam werd de warming up afgewerkt en om precies half 3 begon de belangrijke wedstrijd tegen onze buren uit Zoeterwoude. Terugdenkend aan de uitwedstrijd werd gevreesd voor een vervelende wedstrijd met veel spelonderbrekingen. We gingen daar met,  4 (vier), volgens ons, onterechte rode kaarten vandaan.

In deze wedstrijd was er echter totaal geen sprake van enige irritatie en provocatie. Meerburg bleek een sportieve, goed voetballende ploeg te zijn en scheidsrechter Meijvogel beleefde dan ook een prettige middag.

BSC begon meer dan scherp aan de wedstrijd en binnen de minuut stond de 1-0 al op het bord. Een verre ingooi van Lody Dijkhuizen zette Lijon Korving alleen voor de keeper. Waar hij vorige week, ook toen was de eerste kans voor Lijon, koos voor een laag schot waar de keeper knap redding bracht, dacht hij dit keer niet na en knalde hij de bal onbedaarlijk hard vlak boven keeper Danny van Leeuwen, net onder de lat. 1-0.

Dat het lekker voetballen is met een voorsprong was goed te zien in de rest van de eerste helft. De kansen stapelde zich op maar het scoren blijft een lastig onderdeel van het voetbalspelletje. Hier komt een fractie van de gecreëerde kansen. Een corner van Guido de Peinder bereikt Thijs de Ruiter en diens kopbal spat op de lat uit een, een schot van de naar binnen gekomen Lody Dijkhuizen is een prooi voor de grijpgrage handen van van Leeuwen. En als de keeper dan een keer kansloos is op een schuiver van Lijon Korving staat er een verdediger die de bal van de lijn haalt. Zo breekt de rust aan met een magere maar zeer verdiende 1-0 voorsprong.

De tweede helft ontstaat er toch een heel ander spelbeeld. Meerburg is meer aan de bal en het grootste gedeelte van het spel speelt zich af op de helft van BSC. Maar de Benthuizenaren beschikken niet voor niets over de minst gepasseerde verdediging en doelman Michael Verhoef hoeft eigenlijk nauwelijks in te grijpen. Halverwege de tweede helft neemt BSC het initiatief weer over en is Guido de Peinder dicht bij een treffer.  Zijn schot suist echter rakelings over. Linksback Lucas Plag heeft meer geluk. Hij laat zijn tegenstander zijn hielen zien en met volop zich op het vijandelijke doel herinnert hij zich de woorden van trainer Sari. “Als je de kans krijgt, Schieten op dat doel”. Zo gezegd zo gedaan en hoewel het een vlammend schot was was hij zeker houdbaar. Hij ging namelijk recht op van Leeuwen af maar waar iedereen verwachtte dat hij het projectiel gemakkelijk onder controle zou krijgen stuiterde hij via zijn lichaam zo het doel in. 2-0. Nu was het verzet van Meerburg gebroken en kon BSC de wedstrijd zonder kleerscheuren tot een goed einde brengen. De vierde overwinning op rij maar omdat ook Zevenhoven de drie punten binnen haalden blijft het verschil 3 punten. Achtervolger SJZ morste 2 dure punten en staat nu op 7 punten van BSC. Het kampioenschap lijkt dus te gaan tussen Zevenhoven en BSC. Volgende week speelt BSC de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Kickers’69 terwijl Zevenhoven op bezoek gaat bij Hazerswoudse Boys.

Redactie en foto’s: Hans Verhoeff