september 24, 2022

BSC’68 wint slechte wedstrijd met 0-3 van Swift Boys

Als de Cruyffiaanse spreuk, als je ook je slechte wedstrijden wint wordt je kampioen, waar is kunnen we van de week wel vast beginnen met het rijklaar maken van de platte kar. Want goed was het allerminst op sportpark Prinsenlaan.

De omstandigheden waren uitstekend. Het veld lag er perfect bij en de prachtige bomenrij, die een beetje deed denken aan ons Oude Erf, zorgde er voor dat er geen zuchtje wind stond. Toch lukte het de groen/witten niet een degelijke wedstrijd op de mat te leggen. Was het de druk van het koploper zijn? We zullen het nooit weten. Feit is natuurlijk wel dat het altijd lastig is om een ploeg te bestrijden die met acht, soms zelfs met tien man achter de bal speelt. BSC had wel degelijk een overwicht maar de uitvallen van vooral de vleugelaanvaller, laten we hem voor het gemak nummer 8 noemen, waren levensgevaarlijk. Vaak op randje buitenspel wist deze rappe aanvaller onze verdediging het een aantal keren heel lastig te maken. Bij de eerste de beste uitval hadden we er zelfs de paal voor nodig om niet op achterstand te komen. Het waren gelukkig niet alleen de Swift Boys die gevaarlijk waren. Zo ging een schot van Lijon Korving rakelings over terwijl een pegel van Lody Dijkhuizen met de grootste moeite door de Rotterdamse keeper werd gepareerd. Die zelfde doelman had geen antwoord op een vrije trap van Guido de Peinder en die bracht de ruststand op 0-1.

BSC trainer Marco Lange gebruikte de rust voor een ouderwetse donderspeech en die mistte zijn uitwerking niet. De tweede helft werd er een stuk beter gecombineerd en dat resulteerde weer in een aantal kansen. Een lobje van Falco Henzen bereikte Guido de Peinder die snoeihard uithaalde. Helaas verdween deze net over het doel. Dan, na een kwartiertje, de bevrijdende 0-2. Een te lage corner van Lody Dijkhuizen werd door een verdediger weggewerkt maar deze kwam opnieuw terecht bij onze Haagse routinier. Dit keer was de voorzet een stuk beter maar toch kon ook deze bal uit de doelmond gekopt worden. Hij kwam op zo’n twintig meter van het doel terecht en juist daar stond Lijon Korving die met een droge knal de voorsprong verdubbelde. Langzamerhand zakte steeds meer Swift Boys spelers door de spreekwoordelijke hoeven en de wedstrijd was gespeeld. Vlak voor tijd nog een strafschop voor BSC en het was opnieuw Lijon Korving die de bal in volle vaart achter de keeper knalde. Zoals gezegd was het geen goede wedstrijd maar de 0-3 betekende weer drie punten en samen met CKC staan we met 13 punten bovenaan.

Volgende week weer een thuiswedstrijd. Het Berkelse TOGB is dan de tegenstander. Ongetwijfeld een wat meer voetballende ploeg en dat zal ook het spel van BSC ten goede komen. Aanvang op Ons Nieuwe Erf 14.30 uur.

Redactie en foto’s: Hans & Jelle Verhoeff

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten