BSC’68 rolt SJC op en wint eerste periode

Er was maar 1 opdracht vanmiddag voor BSC. Winnen, niks meer maar ook niks minder. De wedstrijd begint met 1 punt achterstand op NSV’46 dat pas om 5 uur aftrapt tegen Teylingen. BSC begint voortvarend aan de wedstrijd en creëert meteen 2 goede kansen maar zowel Lody Dijkhuizen als Lijon Korving komen net een teenlengte te kort om de bal in het doel te krijgen. Dan is het even schrikken als SJC een scherpe voorzet in het doel weet te frommelen. “Handsbal”, besluit scheidsrechter en de goal verdwijnt in de prullenbak. De rest van de eerste helft is duidelijk voor BSC. Secuur en met geduld combinerend trekken ze de SJC verdediging uit elkaar en dat resulteert in 2 doelpunten. Eerst is het Lody Dijkhuizen die een voorzet van Guido de Peinder met een mooie volley tot doelpunt promoveert terwijl even later Lijon Korving een voorzet van Lucas Plag in een keer binnenschiet en zo het mannetje van het scorebord weer aan het werk zet. 2-0. Dat is ook de ruststand.

Trainer Sari drukt de jongens op het hart om de tweede helft door te gaan en dat gebeurt. Na de pauze gaat BSC door en even nadat een vrije trap van Guido de Peinder rakelings langs de paal gaat is het even later wel weer raak. Een slimme steekbal van Falco Henzen bereikt Lody Dijkhuizen en die rondt, ondanks het wanhopige vlaggetje van de grensrechter, subliem af. 3-0. Het laatste doelpunt komt van man of the match Guido de Peinder die een pass van de echt beste man van het veld Falco Henzen vakkundig afrond. Een 4-0 overwinning was de juiste afspiegeling van de beste wedstrijd die BSC dit seizoen op de mat legde.

Nu was het afwachten wat koploper NSV’46 ging doen dat pas om 5 uur aan zou aantreden tegen Teylingen. Die partij eindigde uiteindelijk in een 2-2 gelijkspel waardoor BSC de eerste periode binnen haalt. Een leuke prijs maar we gaan dit seizoen maar voor 1 ding, het KAMPIOENSCHAP!!

Redactie: Hans Verhoeff