BSC’68 pakt de draad weer op en wint van Roodenburg

Na een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië trapt Joep van Straalen kort na half drie de wedstrijd af. Net als vorige week tegen Zevenhoven schiet BSC uit de startblokken en binnen de tien minuten staat er een 2-0 voorsprong op het scorebord. Eerst is het Lody Dijkhuizen die een klutsbal van Roel van der Valk vanuit een moeilijke hoek langs keeper Nordin El Hamami volleyt. Als Jelle Verhoeff een paar minuten later Joep van Straalen diep stuurt en deze geen moeite heeft El Hamami voor de tweede keer het nakijken te geven is de wedstrijd eigenlijk al zo goed als gespeeld: 2-0. BSC blijft de betere ploeg maar ja, het scoren he, dat blijft toch lastig. Falco Henzen is er nog het dichtst bij als hij een ingestudeerde corner bij de tweede paal rakelings naast de verkeerde kant van de paal kopt. Kansen worden nauwelijks weggegeven en als er toch een Leidenaar tussendoor glipt is Michael Verhoef zoals altijd een betrouwbare sluitpost. Vielen de eerste twee doelpunten binnen een tijdsbestek van 3 minuten, de derde en vierde vielen vlak voor rust ook vlak na elkaar. Eerst is het Roel van der Valk die bij de tweede paal een balletje van Joep van Straalen na een perfecte bal van Falco Henzen in het doel werkt terwijl die zelfde Van der Valk zijn scherpte toont als hij een passje door het midden met het puntje van zijn schoen achter de keeper prikt. Zo breekt de rust aan met die comfortabele 4-0 voorsprong.

Na de pauze houdt BSC het overwicht maar in eerste instantie zonder veel kansen te creëren. Roodenburg is met een net niet goed genoeg geplaatste kopbal nog het dichtst bij een treffer. Gescoord wordt er echter door beide partijen niet meer. De prima fluitende scheidsrechter Vellucci beëindigt tegen half vijf de wedstrijd en het enige dat je de jongens van BSC zou kunnen verwijten is dat ze de score niet verder hebben uitgebreid.

Omdat de concurrentie ook won blijft de stand bovenin het zelfde. Komende twee weken kunnen alle pijntjes herstellen omdat er dan geen wedstrijden zijn.  Op 25 februari wordt de competitie hervat met een lastige uitwedstrijd bij Woubrugge. Deze ploeg begon slecht aan het seizoen maar rijgt inmiddels de overwinningen aaneen. Om de kampioensaspiraties hoog te houden zal ook deze pot gewonnen moeten worden.

Redactie: Hans Verhoeff
Foto’s: Hans Verhoeff
Headerfoto: Martin van Oostveen