BSC’68 moet kampioenschap aan Zevenhoven laten

Achteraf was de uitslag van de wedstrijd tegen Teylingen niet meer van belang omdat Zevenhoven won bij Woubrugge maar een ploeg die vocht voor haar laatste kans hebben we ook weer niet gezien op “Ons Nieuwe erf”. De omstandigheden waren perfect, het veld was gesproeid, het weer ideaal terwijl de vrolijke klanken van het altijd aanwezige sfeerteam tot ver in de omtrek te horen waren. Fel beginnen was de afspraak maar binnen de 60 seconden lag de bal al achter Michael Verhoef. De bal kon vanaf de linkerflank ongehinderd worden voorgegeven door Cas Pouwels. Bij de tweede paal kon Mitchel van der Linden gemakkelijk uitverdedigen paar in plaats van de bal naar voren te knallen besloot hij de bal aan te nemen. Geen goede keus want Pascal de Ridder pikte de bal van hem af en ronde simpel af. BSC ging koortsachtig op zoek naar de gelijkmaker maar keeper Zonjee kwam nauwelijks in problemen. Guido de Peinder was nog het dichtst bij een treffer maar zowel zijn vrije trap als zijn kopbal eindigden niet tussen de palen. Aan de andere kant was Dani Hoogkamer  dichtbij de 2-0 maar zijn schot belande op de paal. De rust breekt dan ook aan met een teleurstellende 1-0 achterstand.

De tussenstand in Woubrugge (1-1) hield de hoop levend en als Lijon Korving een strafschop in de kruising jast gaan de in grote getale opgekomen toeschouwers en nog eens lekker voor zitten. Maar terwijl Zevenhoven de score langzamerhand opkrikte lukte het BSC niet om het Teylingen heel erg lastig te maken. Als scheidsrechter Roozeboom na 95 minuten voor het einde floot was de teleurstelling groot. Maar het kampioenschap was natuurlijk niet vandaag verspeeld. Dat was al in de wedstrijden bij Warmunda en thuis tegen SJZ gebeurd.

BSC is nu overgeleverd aan de loterij die nacompetitie heet. De eerste ronde zijn we vrijgeloot omdat we de hoogstgeplaatste periodekampioen zijn en op 10 juni gaan we thuis de strijd aan met de winnaar van de wedstrijd SCW-Meerburg. Moet kunnen zou je zeggen maar dan zal er wel een ander BSC op het veld moeten staan dan vandaag.

Redactie en foto’s: Hans Verhoeff

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten