BSC’68 met een goed gevoel de nacompetitie in

De laatste competitiewedstrijd was er eentje om, zoals ze dat zo mooi zeggen, des keizers baard. Toch gingen beide ploegen voor de overwinning.

Groeneweg, lange tijd de gedoodverfde kampioen, wilde de vele teleurstellende resultaten een halt toeroepen en de Benthuizenaren wilde ten eerste revanche op de nederlaag eerder in het seizoen en ten tweede met een lekker gevoel de nacompetitie in. De thuisclub begon met een iets verdedigende spelopvatting en de rood/zwarten uit Zevenhuizen hadden daar de grootste moeite mee. BSC kreeg na zes minuten al een teleurstelling te verwerken als Jelle Verhoeff met een vervelende enkelblessure het veld moet verlaten. Bas Splitthoff waarvan we zo meteen meer van horen is zijn vervanger. BSC probeert met snelle counters gevaar te stichten in de Groeneweg defensie en halverwege de eerste helft levert dat een uitstekend doelpunt op. Joep van Straalen, later op de dag uitgeroepen tot talent van het jaar, wordt, met zijn rug naar het doel, aangespeeld. Hij draait knap weg van zijn directe tegenstander en schiet de bal met dodelijke precisie laag in de linkerhoek: 1-0. Nog geen tien minuten later is het opnieuw raak. Guido de Peinder, MVP van het jaar, kan een assist aan zijn lijstje toevoegen als een hoge voorzet van hem via de binnenkant van de paal precies voor de voeten van Bas Splitthoff valt: 2-0. We vragen ons nog steeds af of dit een gelukje was of een wiskundig hoogstandje van de Peinder. Veel gebeurt er tot de thee niet meer zodat we met een prima gevoel de kleedkamer opzoeken.

Na de rust is het vooral genieten van het zonnetje. Op het veld gebeurt er niet meer zo veel Groeneweg is de betere ploeg maar doelman Michael Verhoef heeft nauwelijks wat te doen. Uitblinker Thijs de Ruiter hield met zijn goed georganiseerde verdediging alles tegen behalve dan een paar minuten voor tijd als, na een slordigheidje op het middenveld, het even niet goed staat en Groeneweg prompt een doelpuntje mee pikt.

Verder dan dat komen ze niet en zo sluiten we het reguliere seizoen af met een mooie overwinning (2-1) en gaan we met een goed gevoel de nacompetitie in. Tegenstander volgende week is Teylingen uit Sassenheim.

Redactie: Hans Verhoeff