BSC’68 kan geen vuist maken

Op het mooie sportcomplex van CVV Zwervers in Capelle aan de IJssel trad BSC ’68 in de finalewedstrijd – promotie naar de 3e klasse – aan tegen OHVV uit Oudenhoorn.  De ploeg uit Benthuizen had in de eerste 40 minuten nauwelijks iets te vertellen. Afwachtend, spelend in een te laag tempo en hopen op een goede counter. De neutrale toeschouwer zag een overheersend OHVV dat de druk opvoerde maar geen scoringskansen kon creëren. Uiteraard speelden de hitte mee voor de spelers, ook de doordeweekse wedstrijd en het gemis van enige spelers bij BSC speelde zeker een rol.  Ook na de waterpauze – 23e minuut – kwamen de mannen uit Benthuizen er niet aan te pas.  In de 40e minuut was het OHVV-speler Jimmy Baks die solerend enige tegenstanders omspeelde en BSC op een verdiende 0-1 achterstand zette. Met nog 2 minuten te gaan voor de rust kreeg BSC een hoekschop. De verdedigers van OHVV waanden zich al aan de thee met een 0-1 voorsprong.  De BSC-spelers werden bij deze hoekschop nauwelijks gedekt. Zo kwam de bal via de voet van Jop Splitthoff bij Nick Holstege, die ongedekt de bal kon verlengen en de gelijkmaker 1-1 op het scorebord liet aanbrengen.

Domper

In de 48e minuut – extra tijd – was het de uitstekend leidende leidsman, Danny Kaijen, die rond het 16 metergebied van BSC een sliding bestrafte met een vrije trap. Michael van Maurik maakte van deze gelegenheid gretig gebruik en schoot de bal rechtstreeks onhoudbaar in de rechterbovenhoek achter de BSC-doelman Michael Verhoef. Een ware klap voor de spelers uit Benthuizen.

BSC’68 gelijkwaardig

Was de eerste 48 minuten OHVV duidelijk de bovenliggende ploeg, in het tweede speelgedeelte gingen de teams gelijk op. Hoogstaand voetbal was het niet echter BSC probeerde nu de druk te zetten maar kwam niet tot doelrijpe scoringskansen. Ook het vuur bij OHVV was gedoofd en zij speelden gecontroleerd de wedstrijd uit.  Qua voetbal een teleurstellende finale met toch wel over de gehele wedstrijd gezien een verdiende winnaar. OHVV gefeliciteerd en succes in de 3e klasse en BSC ’68 volgend seizoen een nieuwe poging, veel succes.

Redactie en foto’s: Coos Hübscher