BSC’68 kan de muur van Zestienhoven niet slechten

Terwijl het ene vliegtuig na het andere luidruchtig het luchtruim koos op weg naar een zonnige bestemming probeerde BSC, op het kunstgras van Zestienhoven, de neerwaartse spiraal van de laatste weken een halt toe te roepen. En dat viel tegen een stug verdedigende ploeg zeker niet mee. Omdat de thuisclub zich maar een paar punten boven de degradatiegrens op de ranglijst bevond kwamen ze maar voor een opdracht het veld op: het spel van BSC ontregelen en een puntje bijschrijven om bij die onderste plekken vandaan te komen. BSC had zoals verwacht zeker het betere van het spel maar tot heel veel kansen kwam het niet. Met de straffe wind in de rug kan ik maar een paar momenten aanhalen die in mijn herinnering zijn blijven hangen. Ten eerste, na een kwartier, het eerste schot dat Lody Dijkhuizen op de lat uiteen zag spatten. Ten tweede de schuiver van uitblinker Rowin Bouwmeester die te zacht was om keeper Joey Driest in problemen te brengen. Het laatste memorabele moment was, aan de andere kant van het veld, vlak voor de theepauze, toen Romano Pepermans vanaf een meter of twintig mocht aanleggen en doelman Michael Verhoef dwong tot een frisse duik in de linker hoek. Zo breekt de rust aan met een Frits van Turenhoutje. 0-0 dus.

Na de pauze, met de straffe wind tegen, kwam BSC wat beter uit de verf. Het spel speelde zich vooral af op de helft van Zestienhoven en ook de kansen waren vooral voor de Benthuizenaren. Zo zien we na een puike aanval over links een mooie voorzet van Jop Splitthof en een even fraaie kopbal van Jelle Verhoeff die doelman Driest tot het uiterste dwingt om deze bal uit de hoek te ranselen. Nog geen drie minuten later zette de steeds vaker opkomende laatste man Falco Henzen met een sublieme steekbal Stijn van Leeuwen alleen voor de keeper maar die kwam net een schoenmaatje te kort om deze kans in een doelpunt om te zetten. Met een paar verse wissels verhoogde BSC de druk op het Rotterdamse doel en vooral Mike van der Reijden was daarbij een van de hoofdpersonen. Eerst was hij vleugelverdediger Sef Oome te snel af maar helaas knalde Jelle Verhoeff de afgemeten voorzet rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Vlak daarna drukte hij zelf, in kansrijke positie, af maar ook deze schuiver had niet de juiste richting. Zo eindigde de wedstrijd in een 0-0 eindstand. Allebei een punt maar waar Zestienhoven deze koesterde zorgde die voor BSC voor een kater.

Volgende week weer een thuiswedstrijd en wel tegen FC Banlieu. Aanvang 14.30 uur.

Redactie: Hans Verhoeff