BSC’68 doet wat het moet doen tegen Kickers’69

Er was BSC’68 alles aan gelegen om tegen Kickers’69 weer eens de drie punten in eigen  huis te houden. Na het kaartenfestival van vorige week waren er vier geschorsten die allemaal hun straftijd op geheel eigen wijze besteedden. Jelle hield zijn conditie op pijl op veld 2, Tim hielp met de pionnetjes tijdens de warming up terwijl Joep al vroeg met een schuimkraag om zijn lippen rond liep. Trainer Sari tenslotte, kon de wedstrijd vanaf de tribune bekijken.

BSC’68 begon scherp aan de wedstrijd. Roel van de Valk vond de vandaag weer voorin geposteerde Guido de Peinder en diens schot ging rakelings voorlangs. Uitstel van executie bleek even later. Het is opnieuw de Peinder die de bal krijgt aangespeeld en met zijn rug naar het doel weet hij er een omhaal uit te gooien die bij de tweede paal binnen valt. Nu doordrukken zou je zeggen maar door niet kordaat optreden van doelman Michael Verhoef belandt de bal op het bolletje van de verbaasde Nick van Vliet die zonder het te weten de gelijkmaker binnen werkt. Tot de rust valt er weinig te beleven voor het in grote getale  opgekomen publiek maar een donderspeech van interim coach Thimo van Leeuwen mist zijn uitwerking niet.

BSC’68 oogt de tweede helft een stuk scherper en binnen twintig minuten tilt het de score naar een 4-1 voorsprong. Eerst is er een vrije trap van Thimo Stolk, bij de tweede paal is het Jop Splitthoff die doorkopt op Roel van de Valk die geen moeite heeft binnen te knikken. Ook de 3-1 komt op naam van de kleine driftkikker. De vierde is een mooie van Lijon Korving die een weggewerkte corner in een keer binnen volleert. Nog is de koek niet op. Een fraaie combinatie dwars door de Kickers-defensie eindigt bij Lucas Plag en onhoudbaar verdwijnt de bal tegen de touwen. Het laatste doelpunt valt vlak voor tijd als BSC een corner slecht verwerkt en zo Nick van Vliet in staat stelt zijn tweede doelpunt te maken.

Door puntverlies van de bovenste ploegen doen we weer helemaal mee. Nog slechts twee punten staan we achter op koploper Zevenhoven. Volgende week is de intocht van Sinterklaas en wie is dan onze tegenstander? Juist, de Nicolaasboys. Hopelijk hebben dan een aantal hulpsinterklazen dienst. Aanvang in Nieuwveen is 14.30 uur.

Redactie en foto’s: Hans Verhoeff