BSC ’68 op wilskracht ronde verder

De wedstrijd was nog geen 3 minuten oud toen Lijon Korving het signaal gaf met een pegel, die net over de kruising achter vloog, dat Teylingen rekening moest houden met de mannen uit Benthuizen. De eerste fraaie kans kwam voor Teylingen in de 6e minuut. Spits Tom van der Vlugt kopte een voorzet vanaf links rakelings naast het doel. Teylingen had de eerste fase van de wedstrijd onder controle. Vooral op het middenveld waar Martin van Eeuwijk heer en meester was. Een routinier met veel loop vermogen en goed spelinzicht, zo goed als altijd aanspeelbaar, balvast en een prima pass in de voeten. Het kon ook niet uitblijven dat het overwicht al in de 12e minuut werd beloond.

Een corner vanaf links kwam voor het doel voor de voeten van Tom van der Vlugt, die even de vrijheid kreeg en dit dan ook benutte. Het niet resoluut verdedigen werd afgestraft met een doelpunt. Deze 1-0 achterstand was het keerpunt van aanpak bij de spelers uit Benthuizen.  Het leek erop dat de wedstrijd nu pas was aangevangen. Teylingen op zoek naar de 2e treffer en BSC hardwerkend om de gelijkmaker op het scorebord aan te brengen. In de 18e minuut was het Lijon Korving die me een lob vanaf 40 meter dicht bij de gelijkmaker kwam. Hij zag zijn inzet net over het doel gaan. In de 30e minuut kreeg BSC een hoekschop cadeau van de even niet oplettende leidsman.

Van de scrimmage die ontstond voor he doel maakte Rowin Bouwmeester dankbaar gebruik en schoot de bal over de doellijn en bracht zo de stand op 1 tegen 1. Martin van Eeuwijk zag in de 35e minuut het geel voor de ogen na een obstructie. Gezien de lichte overtreding een veel te zware straf. Nog geen minuut later maakte Cas Pouwels een lange solo en werd met bal op de hoogte van de 16 meter aangepakt. Scheidsrechter Jean-Paul Jager besloot na protesten en vervolgens overleg met zijn assistent de bal op de stip te leggen. Achter de bal kwam Martin van Eeuwijk.

Voor deze doorgewinterde middenvelder een klein kunstje om nog voor de thee Teylingen op afstand te brengen. Zijn inzet belandde tegen de binnenzijde van de paal en werd vervolgens tot corner verwerkt. Ruststand 1-1.

Spektakel

De 2e helft bracht voor de toeschouwers een aantrekkelijke wedstrijd. Een technisch beter spelend Teylingen werd zienderogen in bedwang gehouden door een hardwerkend BSC’68. Met ongekende inzet en strijdend voor iedere meter namen de mannen uit Benthuizen de wedstijd over van Teylingen, die gaande de 2e helft steeds minder zelf vertrouwen kregen. Kansen kwamen nog aan beide zijden, echter de beide doelmannen voorkwamen dat in de reguliere speeltijd nog gescoord werd.

Verlenging

In de eerste 15 minuten van de verlenging was het BSC dat met karakter Teylingen bestreed. In 10 minuut was het Joep van Straalen, die met een zweefduik de genomen corner door Guido de Peinder fraai inkopte en zo BSC op voorsprong zette. In het 2e gedeelte van de verlenging gaven de Benthuizers de voorsprong niet meer weg en gaat BSC’68 naar de volgende ronde. Teylingen, een team dat zeker niet in de 4e klasse thuishoort en -redactie – te vroeg is overgestapt naar het zaterdagvoetbal en als 2e klasser zondag gebruik had kunnen maken van de horizontale overstap en nu aanstaand seizoen wederom moet starten in de 4e klasse.

BSC zal met deze instelling hoge ogen gooien om deze zware reeks promotiewedstrijden, op weg naar de zo fel begeerde 3e klasse, door te komen.