Brandon Zigo Tichem maakt overstap van DSO naar FC Zoetermeer

De creatieve nummer 10 van sv DSO maakt zich op voor een nieuwe uitdaging bij zijn oude club FC Zoetermeer.

Brandon (28) begon zijn voetballoopbaan bij DSO in de F en E-selectie waarna hij zijn vader achterna reisde naar FC Zoetermeer die daar de E-top ging trainen. Samen behaalden ze de nodige successen.

Na wat omzwervingen debuteerde Brandon op 16-jarige leeftijd in het 1e van Alphense Boys waar hij binnen 15 seconden scoorde tegen sc Feyenoord. In dat jaar kon hij kiezen uit vele BVO’s en koos hij voor Feyenoord waar hij met de O19 het landskampioenschap won. Daarna ging hij het avontuur aan bij NAC Breda.

Om zich meer te richten op zijn maatschappelijke carrière maakte hij de overstap naar o.a. VVSB (Topklasse), Westlandia (3e divisie) en keerde hij uiteindelijk terug naar DSO waar hij met het 1e twee keer achter elkaar promoveerde van de 2e klasse naar de 1e klasse en dit seizoen naar de 4e divisie.

Peter Lieffering, Voetbalzaken: “Het is mooi om te zien dat weer een oud FC Zoetermeerder de weg terug heeft gevonden naar onze club. Brandon, een middenvelder die ook op de flanken goed uit de voeten kan, is gemotiveerd om onder aantredend Hoofdtrainer Martijn de Zoete de nodige stappen te zetten om FC Zoetermeer naar een hoger niveau te brengen en daarmee de ambitie van de club waar te maken”.

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten