Blauw Zwart zakt naar gevarenzone

Alphia had maar één helft nodig om de Wassenaarders onderuit te halen.  De Blauwen hadden weinig in te brengen tegen de beter spelende Alphenaren, die samen met CVC Reeuwijk de tweede plaats op de rangschikking bezetten. De Wassenaarders maakten de Alphenaren wel erg makkelijk. Al na 9 minuten werd de bal panklaar gelegd voor de rechterspits Marwan Fennich, die de bal gemeten in de rechterbovenhoek buiten bereik voor Landry Njoya binnenschoot. Blauw Zwart kon niet in het spel komen. Het miste de spelmakers Dunke Lagerberg en Kim Theil, spelers die de lijnen binnen het elftal kunnen zetten en daarmee de rust binnen het team brengen.

In deze wedstrijd zakte de laatste linie volledig door het ijs. Zowel verdedigend als opbouwend bereikte zij niet het niveau van een 3e klasser.  Linker vleugelspits Ilias Assabban was de enige Blauw Zwarte die het niveau haalde. In de 24e minuut verschalkte Jozua el Yaacoubi met een schitterend stiftballetje de Wassenaars doelman Njoya en bracht hiermee de stand op 0-2. In de 29e minuut scoorde een verdediger van Alphia, onder druk van Clemens Wesgeest, na een goed genomen vrije trap van Xander Vredenbregt, de aansluitingstreffer voor de Blauwen. Na deze eigen treffer was de hoop om langszij te komen van korte duur. Na één minuut – 30e minuut van de wedstrijd – schoot Yaacoubi    met een afstandsschot van 25 meter zijn 2e doelpunt binnen en bracht de Alphenaren op een 1-3 voorsprong.  Verdediger Floris Buijnink kon in de 39e minuut – vanuit buitenspelpositie – de stand op 1-4 brengen. Het vreemde aan deze treffer was dat geen van de spelers, inclusief arbiter en assistent-arbiter, op de offside situatie reageerden. De strijd was in 45 minuten gestreden.

Het leek erop dat de Blauwen in de 2e helft de zaak rigoureuzer aanpakten. Helaas bleek dit maar schijn te zijn. Alphia kon met de 4-1 voorsprong rustig een versnellinkje terugschakelen en rustig achteroverleunen afwachtend of de Wassenaarders nog iets uit de hoge hoed konden toveren. Wel geteld kregen de Blauwen 4 kansjes om te scoren. Van deze 4 kansen waren twee afstandpegels van de ingevallen Dunke Lagerberg, voor de geblesseerde Ilias Assabban in de 70e minuut. Met het inbrengen van Lagerberg kwam Blauw Zwart tot meer voetbal,  echter het bleef de mindere van Alphia in he veld. Scheidsrechter Henk Ruijl had een rustige middag en hield de wedstrijd goed onder controle.

Nog 8 finales te spelen

Met nog 8 wedstrijden te gaan komt Blauw Zwart met 20 punten, 10e plaats, langzaam in de gevarenzone. Nummer 14, laatst, degradeert rechtstreeks en de nummers 13 en 12 spelen promotie/degradatiewedstrijden. Aanstaande zaterdag de uitwedstrijd tegen Gouda, die na de winst tegen Nieuwkoop op de 12 plaats staat met 14 punten. Zaak voor de Blauwen om de punten uit Gouda mee te nemen. Over 2 weken komt het Leidse “Sporting Leiden” die momenteel gelijkstaan met 20 punten, naar de Schulpwei, wederom een thriller.  Zaak voor de supporters om de Blauwen te steunen. Jullie steun hebben ze keihard nodig! Succes!!