Blauw-Zwart zakt naar de 4e klasse

Ook de laatste competitiewedstrijd konden de Blauwen niet in winst omzetten. Trainer Alan Campfens stuurde zijn team het veld in met een 4-4-2 formatie. Deze tactiek bleek vruchten af te werpen.  Al na 7 minuten was het Bastiaan Hendriksen die met een kopbal de Wassenaarders op voorsprong zette. Tot aan de rust hield Blauw Zwart de wedstrijd goed onder controle.

 De Blauwen volledig de weg kwijt

In de 2e helft ging het volledig mis. Was het KMD-trainer Dennis Roerade die zijn discipelen keurig in het gareel liet spelen en het spel volledig op alle linies in het veld overnam of lag het aan de Blauwen zelf die de ruimte aan KMD volledig cadeau gaven. De Wassenaarders waren geen schim meer dan in de eerste 45 minuten. Vroeg in de 2e helft kregen de Wateringers de mogelijkheid middels een 11- meter om op gelijke hoogte te komen.  Leandro Havinga moest dit lot voor KMD voltrekken. Hij schoot de bal via onderkant lat weer het veld in en zo bleven de Blauwen nog even gespaard.  Duidelijk was dat KMD de druk verhoogde, hiermee hadden de Wassenaarders knap veel moeite en raakten de organisatie volledig kwijt. In de 68e minuut was het Jesse de Waard die de verdiende gelijkmaker liet noteren.  Het enige wapenfeit van de Blauwen in de 2e helft was de solo van Ryan van Lochem, die eindigde met een schot dat door de lat werd gekeerd. Vlak voor tijd nam Noah Wiezer van KMD de 1-2 voor zijn rekening. In de extra tijd scoorde Bradley Meijer vanuit een counter de 1-3. Blauw Zwart-doelman Kas Vaneman, was vandaag de uitblinker bij de Blauwen. Met vele goede reddingen hield hij de Wassenaarders lang overeind. Hij was bij een hoekschop, in de extra tijd, voor de eventuele gelijkmaker, mee als spits in de aanval gegaan.  De counter van KMD, die hierop volgde was de genadeslag. Mede door deze nederlaag zullen de Blauwen volgend seizoen in de 4e klasse starten en zal de jacht geopend gaan worden om het verloren terrein te herwinnen.

Resumerend:

Geteisterd door de vele blessures speelden de Blauwen dit seizoen te vaak in verschillende formaties. Dit kwam het spel van de Blauwen niet ten goede. Te vaak was er geen dan wel nauwelijks sturing in het veld voor de jongere spelers.  Om in de 3e klasse mee te kunnen draaien kwamen we dit seizoen in de breedte kwaliteit te kort.  Ook het scorend vermogen bleef onder niveau.  Er is maar één remedie: “Uithuilen en opnieuw beginnen”. Het komend seizoen gaan we het verloren terrein herwinnen.

Alle spelers, begeleiding en harde kern langs de lijn en achter het doel, fijne vakantie. Trainer Alan succes bij je nieuwe club! Ook de arbiters, van niveau “Toppers” – tot “Minder Goed” bedankt en tot volgend seizoen.

Redactie en foto’s: Coos Hübscher

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten