Blauw-Zwart volledig uit ritme

Na de 2-1 nederlaag tegen HMSH komen de Wassenaarders met nog 4 wedstrijden te gaan in een zeer benarde positie. De volgende wedstrijd is over 14 dagen, 4 mei de uitwedstrijd tegen DWO, eveneens degradatiekandidaat. Deze 14 dagen zullen nodig zijn om de selectie weer voor 100% fit te krijgen en zo in de vier nog te spelen wedstrijden de directe degradatie, plaats 13 en 14, of de plaatsen 10, 11 en 12, de degradatiepoule te ontlopen. Alles dient in werking te worden gesteld om geen blessures door wedstrijden en/of te zware belasting op de trainingen op te lopen. Op 4 mei moet de selectie zo fit mogelijk aan de laatste en beslissende fase van de competitie kunnen starten en zo het degradatiespook te ontlopen.

Systeemloos

De wedstrijd tegen HMSH was voor de voetballiefhebber het aankijken niet waard. Beide ploegen waren zoekende en deden voor elkaar nauwelijks iets onder. Geen lijn in het voetbal van beide teams. Al met al een fantasieloze pot voetbal met kick en rush ballen. Hoogtepunten in deze match waren nauwelijks waar te nemen. De enige spelers die qua spel opvielen waren de twee aanvoerders. De HMSH-aanvoerder, oud Blauw Zwart speler in jeugd en jaren selectie, Hamza Chikhi. Met zijn 37 jaren stak hij met kop en schouders boven het geheel uit. Hij scoorde in de 13e minuut de 0-1 voor HMSH en de aanvoerder van de Blauwen, Raymond Vosse viel op door zijn tomeloze inzet. In de 30e minuut was het Romario Calvin Rafael, die na een hoekschop de bal, recht voor het Wassenaarse doel, op een presenteerblaadje kreeg, waarbij de Wassenaarders verzuimden in te grijpen. Hij kon vrij de bal achter doelman Kas Vaneman inschieten, stand 0-2. Ali Abbach zorgde voor de aansluitingstreffer in de 39e minuut. Buiten deze score hadden de Blauwen nog 3 kansen waarvan er zeker nog één doel had moeten treffen. De aansluitingstreffer gaf de Blauw Zwart aanhang toch nog enige hoop voor de 2e helft. In voorafgaande gespeelde wedstrijden kwamen de Blauwen conditioneel meestal nog wel in het 2e gedeelte van de strijd terug in hun spel.

Teleurstellend

Helaas was “de wens is de vader der gedachte” helemaal van toepassing. Met de inbreng van Quint van der Ploeg, Clemens Westgeest en Olivier van Deursen kregen de Blauwen iets meer balbezit met aanvallen over beide vleugels, echter het bracht niet de verandering die we graag hadden gezien. Vooral over links via de opkomende centrale verdediger Raymond Vosse, die vele ballen hoog voor het doel jaste, echter zonder variatie wat betrof de opkomende medespelers. De mooiste en enige kans was voor HMSH, dat rond de 72e minuut voor open doel volledig miste.

Na 8 minuten extra tijd eindigde arbiter Johan van der Wel met 5 gele prenten, de wedstrijd, die hij volledig in de hand had. Wel liet hij zich meesleuren met het spel dat door beide partijen net boven het vroegere “onderbond-niveau ”reikte en was het voor hem ook moeilijk er een echte partij van te maken. Buiten de winst van drie punten toonden de Hagenaars ook meester te zijn in de simulatie van blessures om tijdwinst te maken en zouden enige van hen zich zo kunnen melden bij de “Haagse Komedie”. Het enige lichtpuntje voor de Blauwen en de Hagenaars is dat zij beiden het ontlopen van degradatie nog steeds in eigen handen hebben. Negen clubs komen met nog 4 wedstrijden te gaan in aanmerking voor degradatie en/of het spelen in de degradatiepoule. Succes!

Redactie en foto’s: Coos Hübscher

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten