Blauw-Zwart viert dubbel feest

Na  afloop feest voor de winst en in de avonduren feest voor het 100 jarig jubileum.

Ondersteund door veel supporters haalden de Blauwen na weken zonder wedstrijd te winnen deze week de winst binnen. Kijkend naar de stand en nu nog met 2 wedstrijden te gaan zijn de Blauwen zou goed als zeker veilig. De veel geplaagde trainer Jos van der Helm, die vele wedstrijden met verschillende bezettingen op het veld zijn tegenstanders moest bestrijden en vaak de zo belangrijke punten, in rook zag opgaan stapte na de wedstrijd tegen Oegstgeest opgelucht van het veld.  Tegenstander Oegstgeest nestelde zich al enige weken in de middenmoot van de stand en had in deze wedstrijd niets te winnen of te verliezen. Het enige wat zij te doen hadden was hun sportieve plicht nakomen en de Blauwen volledige tegenstand bieden. Jos van der Helm kon deze wedstrijd weer beschikken over aanvoerder Kim Theil, Imme Raaphorst, Tom van der Marel en Illias Assabban.  De Blauwen kwamen goed uit de startblokken. Binnen de minuut kreeg Illiass Assabban een schitterende de dieptepass aangespeeld. Op volle snelheid nam hij de bal aan en schoot vervolgens de bal buiten bereik van de Oegstgeest – doelman Davey Braggaar richting 2e paal. Helaas zagen de vele meegereisde supporters de bal voor langs gaan. De 1-0 hing aan een zijden draadje. Oegstgeest was gewaarschuwd. Ondanks het overwicht in de beginfase duurde het 10 minuten voordat de Blauw Zwart aanhang uit hun dak konden gaan. Het was weer Assabban die nu in het centrum de bal – op rand buitenspelpositie kreeg aangespeeld- en vervolgens in de breedte twee tegenstanders uitkapte en daarna de doelman omspeelde en de Blauwen op een 1-0 voorsprong zette. De feestvreugde was echter maar voor korte duur. Drie minuten na de openingstreffer kwamen de Oegstgeestenaren langszij. De voorzet uit een hoekschop werd niet goed weggewerkt waardoor Oegstgeest-spits Daan van Moorsel de gelijkmaken binnen schoot. Bram Smit centraal in de spits kreeg ook zijn kans. In de 23 minuut zag hij zijn inzet via de staander weer het veld in springen. De actie had zeker een beter lot verdiend. De Blauwen bleven de gehele eerste helft prima druk uitoefenen. De spitsen werden veel met lange zuivere passen bediend. Achterin stonden Dunke Lagerberg bijgestaan in het centrum door Tom van der Marel en aan de buitenzijden Imme Raaphorst en op links de 17e-jarige Quint van der Ploeg, 4e generatie, die met de week meer gaat uitblinken. Op het middenveld bestierden Christiaan de Krom met Mats de Koning en de jonge robuuste Tommy de Jong de ruimte. Dunke Lagerberg maakte wederom een prima indruk, zuivere passes op de vleugelspitsen en verrassend als opkomend man, vaak op de juiste momenten – vrije trappen en corners – . Dit gebeurde ook drie minuten voor de thee, een tactisch juist moment. Met een perfecte inzet bracht hij de 1-2 op het scorebord.

Blauw Zwart gelooft erin

De tweede helft was qua spelniveau veel minder dan de eerste 45 minuten. De oorzaak lag waarschijnlijk dat er in de 46e minuut de 1-3 werd gescoord door Christiaan de Krom en in de 49e Bastiaan Hendriksen, ingevallen in de 46e minuut,  de 1-4 noteerde en daarmee de wedstrijd op slot zette.  Oegstgeest hoefde zo nodig niet meer en de Blauwen konden achteroverleunen, verdediging op slot en spelen op de counter. Trainer van der Helm bracht nog zijn bankzitters in, t.w. Nick Laponder, Calvin de Jong, Ties Kukler en Koen van Schie. Met nog 15 minuten te spelen hervond Oegstgeest zich hetgeen resulteerde in hun 2e doelpunt. De Blauwen lieten het niet verder komen en stapten na weken eindelijk met een verdiende winst van 4-2 het veld af. Door deze uitslag hebben de Blauwen zich zo goed als zeker veiliggesteld om volgend seizoen weer in de 3e klasse te starten. Nog 2 wedstrijden te spelen met 5 punten voorsprong op SV Gouda staan de Blauwen op de 10e plaats tezamen met Lugdunum en SV Gouda op plaats 12. Plaats 12 dient promotie/degradatiewedstrijden te spelen voor behoud. Programma voor Blauw Zwart is a.s. zaterdag de thuiswedstrijd tegen nr. 13  Be Fair en 4 juni a.s. uit tegen Lugdunum, die volgende week, 28 mei speelt tegen kampioenskandidaat FC Oudewater. Gouda speelt a.s. zaterdag thuis tegen koploper Alphia en de laatste wedstrijd uit tegen Reeuwijk. Gezien dit programma kunnen de Blauwen deze competitie afsluiten met een prima plaats in de middenmoot.